Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 9. 2013,
22.43

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

evropsko prvenstvo v odbojki prijateljske tekme Slovenija Belgija

Petek, 13. 9. 2013, 22.43

2 leti, 11 mesecev

Slovenija kaže mišice: tudi ''druga'' postava pometla z Belgijci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski odbojkarji so v svoji zadnji tekmi pred odhodom na EP, tokrat za zaprtimi vrati in s spremenjeno postavo, še enkrat premagali zmagovalce letošnje evropske lige.

Na petkovi tekmi se je Luka Slabe odločil, da bo vendarle preizkusil še nekatere igralce, ki včeraj na Ravnah niso igrali. Tako je namesto Dejana Vinčića na mestu organizatorja igre zaigral Gregor Ropret, v bloku je počival Matevž Kamnik, ob Alenu Pajenku pa je bil v začetni postavi Matej Vidič, na mestu korektorja je prednost pred Mitjo Gasparinijem dobil Alen Šket, medtem ko je kot prosti igralec igral Jani Kovačič.

Čeprav so Belgijci na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk, je že na osmi sledilo izenačenje, s točko Čebulja pa je Slovenija na drugi tehnični odmor že odšla s prednostjo štirih točk. S servisom so slovenski odbojkarji povzročili kar nekaj težav belgijskim sprejemalcem, v napadu pa je v tem obdobju igre blestel kapetan Urnaut. Ko je s prvim tempom napad končal Vidič in je Slovenija povedla s 17:12, se ji je že nasmihala zmaga v uvodnem nizu. Z asom, prvim od štirih na tekmi, je Ropret poskrbel za prvo sklepno žogo, ki jo že v prihodnjem napadu izkoristil Šket.

Izkušeni Depestele zagotovil izenačenje

Tudi v drugem nizu so Belgijci na prvi tehnični odmor odšli z dvema točkama naskoka, vendar se slovenskim odbojkarjem, ki so imeli nekoliko več težav pri sprejemu, tokrat gostom ni uspelo približati. Še več, Belgijci so ob drugem tehničnem odmoru vodili za tri točke. Po napaki Sama Derooja sta bili ekipi na 21. točki spet skupaj – prvič po izidu 10:10 – toda v končnici niza jim je s servisom težave povzročil Frank Depestele, tako da so izbranci Dominiqua Baeyensa dosegli štiri zaporedne točke.

Flajs prinesel mirnost sprejemu

Težave s sprejemom so se nadaljevale tudi v uvodu tretjega niza, kajti gosti so na prvi tehnični odmor odšli z vodstvom 8:5, toda po treh zaporednih točkah Pajenka, ki je spet blestel v bloku – na tekmi jih je dosegel kar pet ‒ so prvič v tretjem nizu povedli slovenski odbojkarji (10:9). Tudi v nadaljevanju niza so Slabetovi izbranci navdušili s svojo igro. Že pred prvim tehničnim odmorom je na igrišče namesto Čebulja stopil Andrej Flajs, ki je prinesel stabilnost sprejemu, Ropret pa je odlično razigraval soigralce. Po asu Verhannemana so se Belgijci domači ekipi približali na dve točki zaostanka (17:19) – pred tem je Slovenija vodila že za štiri točke – vendar je bila to njihova zadnja točka v tem nizu. Slovenski ekipi je s še enim uspešnim napadom točko priboril Urnaut, nato pa jih je slovenska reprezentanca dosegla še pet zapored in prišla do vodstva z 2:1 v nizih.

Slovenci naredili kar 24 napak

Z ekipo, ki je končala tretji niz, torej Flajsom na sprejemu namesto Čebulja, je Slovenija začela tudi četrti niz, ki je bil še najbolj izenačen. Ekipi sta se menjavali v vodstvu, pred končnico niza pa so Belgijci pobegnili za dve točki (17:19). Flajs je nato še poskrbel za izenačenje na dvajseti točki, nato pa svoje mesto prepustil Čebulju, ki je z Alenom Šketom dokončno strl odpor reprezentance Belgije. Slovenski odbojkarji so tokrat dobro delovali v bloku, saj so jih skupaj dosegli kar 13, Belgijci šest manj, s 50-odstotno uspešnostjo je dobro deloval tudi njihov napad, naredili pa so kar 24 napak, od tega 15 na servisu.

Ne spreglejte