Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 11. 2021,
8.00

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

Exatlon Nives Orešnik Planet Vau Sanja Grohar

Torek, 23. 11. 2021, 8.00

2 leti, 5 mesecev

Planet Vau

Nives Orešnik: To je bila ena boljših odločitev, ki sem jih sprejela v življenju #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

V oddaji Planet Vau, ki jo na Planetu lahko spremljate vsako soboto ob 18.30, smo se tokrat pogovarjali z nekdanjo tekmovalko oddaje Exatlon - Nives Orešnik. Športnica je odkrito spregovorila o tem, kako se v življenju spoprijema s stresom zaradi vseh svojih obveznosti, kaj ji daje samota in kaj se je s pomočjo te naučila v življenju.

V tokratni oddaji Planet Vau je gostovala Nives Orešnik, nekdanja tekmovalka v oddaji Exatlon, ki jo lahko od ponedeljka do petka zvečer spremljate na Planetu. Nives je zagrizena športnica, poleg tega pa vodi svoj trenerski studio in je lastnica podjetja. "Vse te aktivnosti so me postopoma vodile do izgorelosti," je razkrila športnica. Ravnovesje je našla v jogi, pilatesu, dihalnih vajah in samomasaži.

Exatlon
Planet TV Nives Orešnik

Nives se je v času epidemije covid-19 odločila tudi za obisk psihoterapevta. "Vedela sem, da bom morala biti sposobna prenesti veliko stresa. Za tovrstne stvari sem zelo dovzetna in me prizadenejo, saj sem zelo empatična. Odločila sem se, da bom to naredila preventivno," je pojasnila svojo odločitev. Razkrila je, da je bila to ena boljših odločitev, ki jih je sprejela, in pa ena boljših investicij vase.

Nives Orešnik je sprostitev našla tudi v jogi. | Foto: Nives Orešnik je sprostitev našla tudi v jogi. Osebna trenerka je v nadaljevanju priznala: "Zelo rada se umaknem v naravo. Čez dan sem namreč obdana z družbo, glasbo in posledično potrebujem čas za sebe in popoln mir. Takrat, ko je čas za počitek, imam res počitek." Njeno delo temelji na stalni dosegljivosti, tako na telefonu kot na družbenih omrežjih. Nives se je bila posledično primorana naučiti preživljati čas tudi brez telefona. "Zdi se mi, da smo najbolj prisotni, ko izklopimo telefone. Čas na telefonu predstavlja neki pobeg iz realnosti, ki nas zamoti, da preslišimo svoje misli," je dejala športnica.

Osebno z Valentino Plaskan
Planet TV Nova pogovorna oddaja Osebno z Valentino Plaskan

Nives je priznala, da tudi samota zanjo ni tabu. Čeprav smo ljudje socialna bitja in potrebujemo družbo, sama meni, da od nje ne bi smeli postati odvisni. Priznala je, da se je skozi samoto in samsko življenje naučila biti iznajdljiva. Hkrati je ugotovila, da se ljudem samote ni treba bati. "Dosegla sem neko samostojnost," je razkrila. Nives je na koncu prispevka odkrito dejala: "Jaz sem srečna."

Magazinsko oddajo Planet Vau, ki jo vodi Sanja Grohar, lahko na Planetu spremljate vsako soboto ob 18.30. Več ekskluzivnih vsebin najdete tudi na Planeteka.si.

Milijonar
Planet TV Godler se je znani Slovenki ponudil, da bi ji poziral gol #video
Soršak
Planet TV Poznate bobnarjev projekt Dobrodelna kitara 20 za 20? #video
Gordana Grandošek Whiddon
Planet TV Takšni so v resnici ameriški zvezdniki, s katerimi je sodelovala vražja dama #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube. 
Ne spreglejte