Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 12. 2021,
8.00

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

silvestrovo akcija Alan Rickman Bruce Willis

Petek, 31. 12. 2021, 8.00

2 leti, 4 mesece

Zvezdnik je na snemanju te akcijske uspešnice oglušel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Nocoj si boste na Planetu lahko ogledali prve tri filme iz filmske serije Umri pokončno (Die Hard). Prvi bo na sporedu ob 19.45, drugi bo sledil ob 22.15, tretji pa se bo začel ob 00.35. V nadaljevanju si lahko preberete pet zanimivosti o igralcih in nastajanju teh akcijskih uspešnic.

Silvestrski večer vam bodo na Planetu krajšali trije akcijski filmi: Umri pokončno (Die Hard), Umri pokončno 2 (Die Hard 2) in Umri pokončno brez oklevanja (Die Hard: With a Vengeance). V vseh treh filmih je v glavni vlogi nastopil zvezdnik Bruce Willis.

1. Glavni igralec je na snemanju delno oglušel.

Na snemanju prvega dela filmske serije so uporabili zelo glasne slepe naboje, da bi s tem bolje ponazorili resničnost. Nekateri so bili izstreljeni preblizu ušesa glavnega igralca Brucea Willisa, ki je zaradi tega za vedno izgubil dve tretjini slušnega zaznavanja v levem ušesu. Igralec je priznal, da ima zaradi te nesreče neprijetno navado: "Pogosto sprašujem, kaj je nekdo rekel."

Milijonar
Planet TV V novi sezoni Milijonarja zanimiva novost

2. Producent je stranskega igralca med kaskaderskim prizorom prestrašil do kosti.

Alan Rickman, ki v filmu nastopa v vlogi Hansa Gruberja, je moral na snemanju posneti kaskaderski prizor, ki je vključeval padec z desetih metrov višine na napihnjeno blazino. Producent je igralcu obljubil, da ga bo izpustil, ko bo preštel do tri, a ga je namesto tega izpustil že takoj, ko je začel šteti. Tako je njegov izraz med padcem povsem pristen, ne samo posledica dobrega igranja.

Alan Rickman med prizorom, ki mu je pognal strah v kosti. | Foto: Alan Rickman med prizorom, ki mu je pognal strah v kosti.

3. Film je nastal na podlagi knjige, ki pa so jo zaradi slabe prodaje nehali tiskati.

Filmska serija Umri pokončno (Die Hard) je nastala na podlagi kriminalnega romana, ki ga je napisal Roderick Thorp, nosi pa naslov Nothing Lasts Forever. Knjiga se je sicer dobro prodajala ob izidu prvega dela filmske serije, kasneje pa so jo zaradi slabe prodaje umaknili s polic. Ponovno so jo natisnili šele ob 25. obletnici izida prvega filma.

Planet Vau
Planet TV Poglejte, kaj je letos v trendu za najdaljšo noč v letu #video

4. Ponudbo za glavno vlogo je zavrnilo kar nekaj zvezdnikov.

Bruce Willis v osemdesetih letih še ni bil poznan in uveljavljen igralec. Preden so mu ponudili sodelovanje, so vlogo ponudili številnim zvezdnikom, ki pa so ponudbo zavrnili. Med njimi so Richard Gere, Robert De Niro, Mel Gibson, Harrison Ford, Burt Reynolds in Clint Eastwood. Bruce Willis je tako prišel na vrsto med zadnjimi igralci. Na srečo je vlogo sprejel in se tako izstrelil med zvezde.

Bruce Willis se je z vlogo v tem filmu izstrelil med zvezde. | Foto: Bruce Willis se je z vlogo v tem filmu izstrelil med zvezde.

5. Najljubši prizor glavnega igralca je tisti, v katerem se razneži.

Čeprav filmsko serijo Umri pokončno (Die Hard) zaznamujejo akcijski in napeti prizori, je igralec Bruce Willis v enem izmed intervjujev priznal, da je njegov najljubši tisti, v katerem se razneži med poslavljanjem od žene. "Spomnim se, da smo sprva razpravljali, ali naj v tem prizoru pokažem čustva ali ne. Posneli smo obe različici in vsem je bila boljša tista, v kateri se raznežim. Zame je bil to zanimiv prizor in eden najljubših," je razkril zvezdnik.

Film Umri pokončno (Die Hard) si lahko na Planetu ogledate nocoj ob 19.45, Umri pokončno 2 (Die Hard 2) mu bo sledil ob 22.15, zadnji pa bo ob 00.35 na sporedu Umri pokončno brez oklevanja (Die Hard: With a Vengeance). Več ekskluzivnih vsebin najdete tudi na Planeteka.si.

Kreuzer
Planet TV Vas zanima, kako je videti odprta zveza slovenskih zakoncev? #video
Planet TV
Planet TV Igralka ni vedela, da je posnela duet z glasbeno ikono
Bradley Cooper
Planet TV Z vlogo v tem filmu so se igralcu uresničile sanje
Exatlon
Planet TV Exatlonovci združili moči in pomagali #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube
Ne spreglejte