Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 6. 2021,
18.00

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Maggie Smith Downton Abbey Planet TV

Petek, 18. 6. 2021, 18.00

2 leti, 10 mesecev

Downton Abbey

Odrezava grofica, ki je osvojila srca gledalcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Na Planetu lahko ob sobotah in nedeljah spremljamo odlično angleško serijo Downton Abbey, v kateri igra tudi vrhunska Maggie Smith. Čeprav ima za seboj dolgo in izjemno uspešno kariero, 86-letna dama pravi, da do televizijske slave v vlogi Violet Crawley ni vedela, kako je, ko te ljudje množično prepoznavajo na ulici.

Downton Abbey
Planet TV Serija, ki se je z nagradami zapisala v Guinnessovo knjigo rekordov

Maggie Smith v seriji Downton Abbey igra odrezavo vdovo grofa Granthama, ki je zaradi svojih pikrih pripomb hitro postala eden od najbolj priljubljenih likov. Legendarna igralka je sicer ena od najbolj prepoznavnih in cenjenih britanskih umetnic, katere kariera traja več kot pol stoletja. Nastopila je v številnih gledaliških igrah, filmih in serijah in bila nagrajena tako z dvema oskarjema, tonyjem kot z več emmyji, baftami in zlatimi globusi. Zgolj vloga Violet Crawley v Downton Abbey ji je med drugim prinesla tri emmyje, zlati globus in dve nagradi igralskega ceha.

Downton Abbey | Foto:

Serija Downton Abbey je nastala po zamisli in scenariju Juliana Fellowesa, nagrajenca z oskarjem za scenarij filma Gosford Park, v katerem je leta 2001 nastopila tudi Maggie Smith ter si prislužila nominacijo za oskarja. Fellows je v enem izmed intervjujev povedal, da je vlogo Violet oblikoval po svoji teti in da lahko le igralka Maggiejinega kova združi takšno ostrino z mehkobo, še posebno ko so v igri njene vnukinje.

Vloga Violet ji ni bila v izziv

Maggie je sicer zatrdila, da je imela zaradi odličnega scenarija resnično lahko delo in ji vloga ni bila v izziv, a hkrati je priznala, da se je kot Violet zelo zabavala. "Je v položaju, ko lahko reče, karkoli hoče, saj je starešina," je povedala in dodala: "Imela sem čudovito besedilo, spisano je bilo zelo elegantno."

Downton Abbey | Foto:

"Pred Downton Abbey sem živela povsem normalno življenje"

"Pred Downton Abbey sem živela povsem normalno življenje. Ne šalim se. Hodila sem v gledališče, obiskovala galerije, tovrstne reči. Zdaj pa tega ne morem početi in to je strašno," je 86-letna igralka komentirala svojo novo slavo zaradi gromozanskega uspeha serije in dodala, da za vse skupaj krivi televizijo. Zdaj se želijo oboževalci na vsakem koraku fotografirati z njo, kar se ji zdi zelo vsiljivo.

Kljub častitljivi starosti igralka v resnici ne pozna predaha. Že letos jo bomo videli v Netflixovem božičnem filmu A Boy Called Christmas, v načrtu pa ima tudi biografsko dramo A German Life, v kateri bo ponovila svojo vlogo z gledaliških desk, ter irsko komično dramo The Miracle Club, v kateri bo nastopila s Kathy Bates in Lauro Linney.

Toby Stephens, sin legendarne Maggie Smith, igra glavno vlogo v seriji Črna jadra | Foto: Toby Stephens, sin legendarne Maggie Smith, igra glavno vlogo v seriji Črna jadra

Maggie je bila nazadnje poročena z dramatikom Beverlyjem Crossom, ta je umrl leta 1998. Iz prvega zakona z igralcem Robertom Stephensom, ki je na vrhuncu kariere veljal za naslednika Laurencea Olivierja, pa ima dva sina, Chrisa Larkina in Tobyja Stephensa. Oba bi težko skrila podobnost s slavo mamo, oba pa sta tudi odšla po stopinjah staršev. Tobyja lahko prav zdaj spremljamo v seriji Črna jadra, ki je na Planetu na sporedu od ponedeljka do petka zvečer, v nekaj delih pa bo ob njem nastopil tudi njegov brat.

Kultno kostumsko dramo Downton Abbey lahko na Planetu spremljamo ob sobotah in nedeljah popoldne.
 
Podarjeno življenje
Planet TV Nova telenovela Podarjeno življenje osvaja gledalce
Planet na obisku
Planet TV Ko vas očara Dolenjska #video #foto
Črna jadra
Planet TV Najbolj znan pirat vseh časov je strašil z videzom

 

Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.

 

 

Ne spreglejte