Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 9. 2022,
10.25

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,76

46

Natisni članek

higienski vložki tamponi Rusija vojska

Torek, 27. 9. 2022, 10.25

1 leto, 7 mesecev

To svetujejo ruskim vojakom, če jih zadene krogla #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,76

46

Po internetu je zaokrožil posnetek o tem, kako slaba je opremljenost ruske vojske. Predstavnica vojaške enote v regiji Altaj je na novo mobiliziranim vojakom razložila, kako se morajo opremiti za pohod v vojno in kakšno opremo bodo dobili kot pripadniki ruske vojske. Poleg tega jih je prosila, naj za tampone in higienske vložke prosijo matere, žene in dekleta. Te si lahko, če so ranjeni, potisnejo v strelno rano in tako vsaj malo zaustavijo krvavitev. Med drugim je povedala, da v enoti nimajo ničesar drugega razen streliva, in jih prosila, naj kupijo vse, tudi zdravila in preveze za ustavljanje krvavitev.

Predstavnica vojaške enote je na novo mobiliziranim vojakom dejala, da morajo vzeti spalne vreče in podloge za kampiranje, da bodo lahko spali kjerkoli. Ko jo je eden izmed njih vprašal, ali jim tega ne bodo priskrbeli oni, mu je odgovorila, da jim bo vojska priskrbela le uniformo in vojno opremo, druge stvari si morajo priskrbeti sami, saj jim jih ne bo dala vojska.

Slaba opremljenost ruske vojske: stvari naj bi vzeli kar iz avtomobilske prve pomoči

Poleg tega jih je opozorila, da jih ne bodo oskrbeli z loperamidom, zdravilom za zmanjšanje pogostosti driske, prav tako ne s prevezami, ki se uporabljajo za pritisk na ud ali okončino, da se ustavi krvavitev, saj jih preprosto nimajo dovolj.

Ko so jo opozorili, da tega ni niti v lekarnah, jim je odvrnila, da naj preveze vzamejo iz kompletov prve pomoči v avtomobilih.

Referendum Rusija
Novice Objavljeni prvi rezultati referenduma

V primeru strelne rane naj si tampon porinejo vanjo

Med drugim jih je prosila, naj za tampone in higienske vložke, tudi tiste najcenejše, prosijo matere, žene in dekleta. Na novo mobilizirane vojake je predstavnica vojaške enote vprašala, ali vedo, za kaj se jih uporablja, in jim nato razložila, da naj tampone v primeru nastale rane potisnejo vanjo, da se bodo razširili in napojili ter vsaj delno ustavili krvavitev. Kot je dodala, tovrstne prijeme sama pozna še iz časov vojne v Čečeniji.

Poleg tega je predstavnica na novo mobiliziranim vojakom svetovala nakup ženskih vložkov, ki jih lahko uporabijo kot podloge v čevljih in za oskrbo ran. Dejala jim je, naj s seboj vzamejo vse, kar lahko, saj je zunaj mokro vreme in bodo, kot je dodala, po podatkih in informacijah njenih kolegov in prijateljev na terenu potrebovali prav vse. Nato jim je še rekla, naj poskrbijo zase.

Novice Orban opozoril na svetovni in evropski gospodarski zlom #video
Novice Preplah v centru za mobilizacijo: s pištolo streljal v ljudi #video
Novice Sedemnajstih mrtvih po streljanju v šoli. Putin: Gre za nečloveški teroristični napad #video #foto
Viktor Orban
Novice Orban se bo z državljani posvetoval o sankcijah proti Rusiji
Ne spreglejte