Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 12. 2021,
7.03

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,68

5

Natisni članek

napoved vremenska napoved sneg

Sreda, 8. 12. 2021, 7.03

2 leti, 4 mesece

Oranžni alarm: ponekod močno sneži, previdno na cesti #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,68

5

Močno sneženje je že zajelo zahodno in osrednjo Slovenijo. Ponoči se bo še okrepilo in razširilo nad vso državo. Na prehodu med Primorsko in Notranjsko ter na Gorenjskem lahko zapade do 30 centimetrov snega, v Ljubljani je snežna odeja debela okoli pet centimetrov. Na cestah so že plužne in posipne službe, zato je promet ponekod upočasnjen. Pristojni voznikom svetujejo, naj bodo na cestah previdni in vožnjo prilagodijo vremenskim razmeram.

V Ljubljani sneži, snežna odeja je debela okoli pet centimetrov. Največ snega, med deset in 15 centimetrov, je zapadlo na Idrijskem, Logaškem in na območju Vrhnike. 

Fotogalerija
1 / 11

Promet je ponekod upočasnjen

Na prometnoinformacijskem centru voznike opozarjajo, naj prilagodijo hitrost razmeram na cestah, povečajo varnostno razdaljo ter upoštevajo, da bodo za pot potrebovali več časa kot običajno. Na agenciji za varnost prometa pa voznikom svetujejo, naj se na pot dobro pripravijo.

Uporaba verig je obvezna čez prelaze Predel, Korensko Sedlo, Ljubelj in Jezersko. Cesta čez prelaz Vršič pa je zaprta. Na cestah Spodnja Idrija-Ajdovščina in Col-Ajdovščina je promet prepovedan za priklopnike in polpriklopnike, so zapisali na spletni strani prometnoinformacijskega centra.

V predoru Karavanke so zaradi vremenskih razmer predčasno končali z deli. Promet bo zato izmenično enosmerno potekal zopet od prihodnjega ponedeljka do petka.

Arso izdal oranžno opozorilo

Vremenoslovci največ novega snega pričakujejo v Julijskih Alpah, kjer ga lahko zapade tudi pol metra. Okoli 30 centimetrov lahko zapade v pasu od dela Notranjske do Gorenjske, v osrednjem delu Slovenije bo predvidoma padlo od deset do 20 centimetrov snega, na vzhodu pa od pet do deset. Sneženje bo intenzivno, saj bo večina padavin padla v obdobju šestih ur.

Na prehodu med Notranjsko in Primorsko bo zaradi toplejšega zraka v višinah in hladnejšega pri tleh najverjetneje tudi deževalo pri negativni temperaturi. Prehodno bosta možna poledica in žled, opozarja Arso.

Zaradi okrepljenega juga, nizkega zračnega tlaka in visokega valovanja bo povišana gladina morja. Morje lahko poplavi nižje dele obale v višini od 20 do 30 centimetrov. 

Oranžni alarm | Foto: Arso Foto: Arso

V Piranu zaradi visokega plimovanja in vetra sprožili sireno

Regijski center za obveščanje Koper je danes nekaj pred deseto zvečer v Piranu zaradi visokega plimovanja morja in močnega južnega vetra sprožil sireno javnega alarmiranja z znakom - opozorilo za nevarnost, so sporočili z Uprave za zaščito in reševanje.

Na prehodu s Primorske na Notranjsko se bo od danes zvečer do jutri zjutraj pojavljal žled.

Konec tedna oblačno in suho vreme

Jutri bo večinoma oblačno. Občasno bodo še krajevne padavine. Na Primorskem bo deževalo, pihala bo šibka burja. Drugod bo snežilo. Najnižje jutranje temperature bodo od –3 do 1, na Primorskem do 7, najvišje dnevne od –1 do 3, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

V petek in soboto bo pretežno oblačno in večinoma suho. V soboto bo ponekod pihal severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja.

Ne spreglejte