Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 3. 2013,
7.34

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

sneg Ljubljanica Vipava

Torek, 19. 3. 2013, 7.34

1 mesec, 3 tedne

Ponoči poplavljali Vipava in Ljubljanica, reke se že umirjajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po podatkih Arsa sta ponoči na običajnih mestih poplavljali reki Vipava in Ljubljanica. Reka Krka bo danes naraščala in v spodnjem toku predvidoma v noči na sredo dosegla opozorilni pretok.

Sicer se reke že umirjajo in počasi upadajo. Padavine, ki so v ponedeljek zajele vso državo, so sicer povzročale številne preglavice. Reke Vipava, Branica, Rižana in Reka ter manjši vodotoki na širšem območju Postojne so v ponedeljek presegli opozorilne pretoke in poplavili na izpostavljenih območjih ob strugah. Zalilo je kleti na območju Postojne, Ilirske Bistrice, Kopra in Ptuja, kjer so posredovali gasilci. V več delih države težave z električno energijo Po podatki centra za obveščanje se je ob 5.20 v Zagorju v Občini Kozje sprožil zemeljski plaz, ki je zaprl polovico dovozne ceste. O motnjah pri preskrbi z električno energijo so v ponedeljek zvečer poročali z območja Jesenic, občine Šoštanj in Andraža nad Polzelo. Najdlje so na Gorenjskem brez elektrike ostali na območju Kranjske Gore. Na območju Jesenic je bila oskrba z električno energijo prekinjena za približno 20 minut, v Kranjski Gori, Ratečah in na Vršiču, kjer so brez elektrike ostali ob 21.30, pa je bilo za ponovno preskrbo poskrbljeno okrog 1. ure. Zjutraj so se pojavile tudi manjše težave z dobavo električne energije na Ljubelju, so povedali na Regijskem centru za obveščanje v Kranju.

Težak moker sneg na Gorenjskem še pozno zvečer povzročal preglavice Čeprav je na Gorenjskem v ponedeljek pozno popoldne in zvečer nehalo snežiti, so obilne količine mokrega snega ponoči povzročile še več težav. Pod težo snega so klonila posamezna drevesa in strehe. Letošnja zima je večkrat postregla z obilnimi snežnimi padavinami, največ težav pa je na Gorenjskem povzročila prav zadnja snežna pošiljka. V ponedeljek zgodaj zjutraj in čez dan je po večini krajev zapadlo od deset do 20 centimetrov snega, na višjeležečih območjih še bistveno več. Zvečer pa je začelo deževati.

Na planiški skakalnici plaz zasul delavca, ki si je poškodoval nogo Nekaj pred 21. uro je na planiški skakalnici plaz zasul delavca, ki si je poškodoval nogo. Pod težo obilnega snega pa je popustila napihljiva streha mobilnega drsališča za dvorano Podmežakla na Jesenicah. Medtem se je na radovljiškem bazenu šotor, s katerim je prekrit, upognil. Na pomoč so priskočili radovljiški prostovoljni gasilci, ki so s šotora odstranili sneg.

Zaradi zasneženega cestišča številni zdrsi vozil Veliko dela so imeli gasilci že preko dneva, ko je na Gorenjskem močno snežilo. Posredovali so pri številnih prometnih nesrečah, ki so se večinoma končale le z materialno škodo. Zaradi zasneženega cestišča so se zgodili številni zdrsi vozil. Tako je zvečer v Zgornjih Gorjah med vožnjo s ceste zdrsnil tudi avtobus. Poškodovanih ni bilo, avtobus pa so nazaj na cesto postavili prostovoljni blejski in gorjanski gasilci.

Ne spreglejte