Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 4. 2024,
20.13

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Geoplin Plinovodi Marjan Eberlinc Matija Bitenc

Četrtek, 18. 4. 2024, 20.13

1 teden, 5 dni

Eberlincu se v vodstvu Plinovodov pridružuje Bitenc

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Matija Bitenc | Matija Bitenc je do konca marca vodil največjega veletrgovca s plinom Geoplin, a so ga družbeniki s položaja glavnega direktorja po približno letu in pol brez navedbe konkretnih razlogov odpoklicali. | Foto STA

Matija Bitenc je do konca marca vodil največjega veletrgovca s plinom Geoplin, a so ga družbeniki s položaja glavnega direktorja po približno letu in pol brez navedbe konkretnih razlogov odpoklicali.

Foto: STA

Nadzorni svet družbe Plinovodi, operaterja plinskega prenosnega sistema, je danes imenoval novo poslovodstvo. Za glavnega direktorja je imenoval dolgoletnega prvega moža družbe Marjana Eberlinca, temu pa se kot njegov namestnik v poslovodstvu pridružuje donedavni prvi mož Geoplina Matija Bitenc, so sporočili iz podjetja.

V družbi Plinovodi so na spletni strani objavili, da se je nadzorni svet, ki mu predseduje nekdanji premier, minister in poslanec Anton Rop, na podlagi akta o ustanovitvi in skladno s poslovnikom o delu nadzornega sveta ter priporočili in pričakovanji iz kodeksa korporativnega upravljanja družb s kapitalsko naložbo države odločil za osebni povabili notranjemu in zunanjemu kandidatu.

Znova so tako za generalnega direktorja imenovali Marjana Eberlinca, ki operaterja prenosnega plinskega sistema vodi že od začetka tega tisočletja in velja za direktorja z najdaljšim stažem v slovenski energetiki.

Matija Bitenc
Novice Menjave na vrhu Geoplina

Temu pa se po novem pridružuje Matija Bitenc, ki je do konca marca vodil največjega veletrgovca s plinom Geoplin, a so ga družbeniki s položaja glavnega direktorja po približno letu in pol brez navedbe konkretnih razlogov odpoklicali. V začetku lanskega decembra je Bitenc po nekaj manj kot štirih letih medtem odstopil z mesta člana uprave Petrola, največjega trgovca z naftnimi derivati in krovnega podjetja Geoplina.

Matija Bitenc
Novice Odstopil prvi finančnik Petrola
Ne spreglejte