SiolNET.
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vojaki zbrali že 70 kubičnih metrov odpadkov

4

termometer

Pripadniki Slovenske vojske in predstavniki projekta Očistimo Slovenijo so pri vzorčnem čiščenju na vseh treh lokacijah že zbrali skupaj 70 kubičnih metrov odpadkov.

Ministrica za obrambo Ljubica Jelušič je ob tem izpostavila pomen tovrstnih dogodkov in civilno-vojaškega sodelovanja vojske tudi na področju ekologije.

Jelušičeva: Pripadniki SV lahko pripomorejo k prihodnjemu skupnemu cilju "Današnja skupna akcija je pokazala, da lahko pripadniki Slovenske vojske skupaj s civilnimi ekološko ozaveščenimi organizacijami pripomorejo k prihodnjemu skupnemu cilju, ta pa je visoka ozaveščenost za ohranitev narave tudi za prihodnje generacije," je dejala Jelušičeva.

"SV eden ključnih partnerjev pri uspešni izvedbi projekta" Približno 300 pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske je z vzorčnim čiščenjem odpadkov začelo ob 9. uri, in sicer na nekdanjem vojaškem poligonu Strmica nad Vrhniko, na zemljišču ob Vojašnici Novo mesto in na osrednjem vadišču Slovenske vojske Poček pri Postojni. Vzorčno čiščenje poteka z namenom preverjanja logističnih in organizacijskih izzivov, s katerimi se bodo soočili med čistilno akcijo, končalo pa se bo okrog 14. ure, so sporočili z ministrstva za obrambo.

Slovenska vojska je po besedah ene od vodij projekta Petre Matos eden ključnih partnerjev pri uspešni izvedbi projekta. "Predvsem nas veseli, da smo ugotovili, da vojaki poznajo pravila ločevanja odpadkov. Ločeno smo zbrali skoraj 60 odstotkov zbranih odpadkov," je dejala.

Akcija Očistimo Slovenijo bo prihodnjo soboto Akcija Očistimo Slovenijo bo prihodnjo soboto, ko eden od vodij projekta Aleš Pevc prostovoljcem svetuje, naj si navodila za prostovoljce natisnejo in jih prinesejo s seboj na čiščenje. Hkrati naj prinesejo dodatne vreče, saj je odpadkov ogromno in v več slojih, prav tako ne bodo odveč grablje in rovnice.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin