TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
20.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 20.44

8 let

Triglav bo sodeloval pri privatizaciji NKBM

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Člani nadzornega sveta Zavarovalnice Triglav so na svoji današnji seji soglašali s sodelovanjem zavarovalnice v postopku privatizacije Nove Kreditne banke Maribor (NKBM).

Poleg tega so soglašali s sprejetjem prevzemne ponudbe za odkup delnic družbe Merkur, katerih imetnica je zavarovalnica, je po seji sporočil predsednik nadzornikov Damjan Mihevc. Pri postopkih privatizacije NKBM se bo, kot je znano, v četrtek, potem ko se je v torek izteklo obdobje vpisa interesa za nakup delnic NKBM za male vlagatelje, končalo še obdobje za dobro poučene institucionalne vlagatelje. Ti so interes za nakup izkazovali ob predstavitvah, ki so jih NKBM, ministrstvo za finance in njuna svetovalca, Citigroup in Nomura, pripravili v Mariboru in Ljubljani ter po večjih svetovnih finančnih centrih. Prodajalci bodo delnice med dobro poučene institucionalne vlagatelje, kot je ob predstavitvi prvega dela privatizacije druge največje banke v Sloveniji povedal finančni minister Andrej Bajuk, porazdelili glede na ponujeno ceno ter naložbene in geografske karakteristike ponudnika.

Triglav tudi pri prevzemu Merkurja

Ponudbo za prevzem Merkurja je v začetku novembra objavil konzorcij petih lastnikov Merkurja - Merfin, Banka Koper, Sava in Interfin Naložbe iz Slovenije ter Euro-Veneto iz Zagreba. Za delnico Merkurja ponujajo 405 evrov. Ponudba velja do vključno 1. decembra do 12. ure. Prevzemna ponudba se nanaša na 282.152 Merkurjevih delnic, medtem ko imajo prevzemniki preostalih 1.030.433 delnic oz. 78,50-odstotni lastniški delež že v lasti.

Nadzorniki so sicer sprejeli tudi ugotovitveni sklep o nastopu mandata člana uprave Tomaža Rotarja. Kot je znano, je agencija za zavarovalni nadzor 21. novembra izdala odločbo, s katero je Rotar pridobil dovoljenje za opravljanje funkcije člana uprave v Zavarovalnici Triglav. Nadzorni svet zavarovalnice je sicer že 27. oktobra lani potrdil Rotarja za novega člana uprave, vendar pa je moral pridobiti še dovoljenje agencije.

Ne spreglejte