SiolNET. Trendi Zdravje
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vadba, ki na obraz izvabi nasmeh

2

termometer

Se še spomnite, kako ste včasih veselo vrteli obroč? Zdaj imate priložnost, da veselje znova obudite s hoopingom. V prvem delu vam predstavljamo nekaj osnovnih vaj.

Hooping ali hoopkanje je nova skupinska vadba, ki se precej razlikuje od "hula hoopinga", ki je bilo priljubljeno v petdesetih. "Osnovni rekvizit je 'hoop' oziroma obroč, ki je večji in težji od tistih, ki smo jih poznali včasih. Večji ko je obroč, počasneje se vrti, zato lahko z enim od naših fitnes obročev 'hoopka' vsak. Vadba je sestavljena iz aerobnih in plesnih gibov, ki so med vrtenjem obroča povezani v lažje koreografije," pojasnjuje Ines Rutar, inštruktorica hoopinga v Inergiji in za zdaj še edina licencirana inštruktorica hoopinga v Sloveniji, ki si je licenco za poučevanje pridobila pri organizaciji Hoola Nation iz Velike Britanije. Zabavna vadba, ki na obraz izvabi nasmeh, izboljšuje ravnotežje, koordinacijo in gibljivost, zmanjšuje stres in nudi visoko intenzivni trening, s katerim ob redni vadbi pridobimo vitalno in vzdržljivo telo. V prvem delu vam predstavljamo nekaj osnovnih vaj.

1. Vrtenje okoli pasu

Eno nogo postavimo naprej, drugo nazaj. Obroč naslonimo na ledveni del hrbta, rame potisnemo nazaj, brada je dvignjena. Obroč odločno potisnemo v eno stran, težo pa prenašamo naprej in nazaj z ene na drugo nogo. Boki so ves čas obrnjeni naprej. Dodamo lahko tudi gibanje rok naprej, gor in vstran.

2. Počep

Začnemo z vrtenjem obroča okoli pasu. Stopala postavimo vzporedno, prsti so obrnjeni navzven. Spustimo se v počep (kolena gredo nad prste), pri tem pa pazimo, da nam zadnjica ne uide nazaj. Trup je ves čas raven. Ko se dvignemo, stisnemo zadnjične mišice. Tudi pri tej vaji lahko dodate gibanje rok.

3. Speedy hooping

Začnemo z vrtenjem obroča okoli pasu. Vrtenje pospešimo tako, da še bolj aktiviramo trebušne in hrbtne mišice. Tako jih dodatno krepimo, hkrati pa s pospešenim vrtenjem tudi dvignemo srčni utrip. Lahko si pomagamo tudi z rokami.

4. Gibanje po prostoru

Začnemo z vrtenjem obroča okoli pasu in dodamo korakanje. Obroč aktivno vrtimo. Sčasoma korak pospešimo in dodamo gibanje rok.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin