Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 5. 2016,
14.09

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogočajo Morela okulisti

Foto: Thinkstock

Natisni članek

advertorial

Ponedeljek, 9. 5. 2016, 14.09

2 meseca, 1 teden

V tridesetih minutah lahko prekinete solzenje oči

Vsebino omogočajo Morela okulisti

Foto: Thinkstock

Oči, draženje | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Se tudi vam dogaja, da morate pri sebi ves čas imeti robček in vas ljudje sprašujejo, zakaj ste žalostni? Prekomerno solzenje je nadležna okvara oči, za katero pa obstaja zelo hitra rešitev.

Ne zaradi žalosti, vnetja ali alergije – prekomerno solzenje oči nastane tudi zaradi oviranega odtekanja solz s površine očesa. Gre za mehansko okvaro, ki jo lahko  v 85 odstotkih primerov uspešno ozdravimo s preprostim posegom..

Ko solze naletijo na oviro …

Solze odtekajo iz očesne površine preko solznih kanalčkov v solzno vrečko, ki se prazni v nosno votlino in naprej v grlo. Do pretiranega solzenja lahko pogosto pride prav zaradi zožitve ali popolne zapore na povezavi med solzno vrečko in nosno votlino.

Zapora na tej povezavi je lahko prirojena, lahko pa nastane tudi z leti – zaradi preoblikovanja obraza, pogosto se pojavi tudi pri ženskah v menopavzi.  

Solzenje, oči | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Hitro, neboleče in učinkovito

Tudi za to težavo z očmi imajo pravi odgovor v očesnem centru Morela okulisti. Zaporo ali zožitev med solzno vrečko in nosno votlino lahko odpravijo z neinvazivnim posegom.

Med posegom odprejo novo povezavo med solzno vrečko in nosno votlino in prek milimeter tankega optičnega vlakna dovedejo laserski snop do mesta zapore. Laserski žarek naredi novo odprtino in pot za odtekanje solz je ponovno odprta. Postopek se opravlja brez kožnega reza in ne pušča brazgotin.

Poseg traja samo 30 minut in poteka v lokalni anesteziji, je popolnoma neboleč.

Ne spreglejte