Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 7. 2015,
14.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 27. 7. 2015, 14.46

8 let

Osvojite negovalne izdelke, ki jih navdihuje velikodušnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Znanje o zeliščih in dober namen lahko obrodita le dobro.

V Provansi že od leta 1862 stoji samostan Minimes, kjer že vse od samega začetka združujejo starodavno znanje, darove narave in ljubezen do zelišč. Le Couvent des Minimes, francoska naravna kozmetika, je poklon bogati tradiciji zdravilnih receptov, ki so jih iz skrbno izbranih rastlin in zelišč pripravljale ljubeče sestre klarise. Velikodušno so pomagale starejšim, bolnim, revnim in utrujenim, ki so se po pomoč zatekli v zavetišče. Francoska blagovna znamka naravne kozmetike Le Couvent des Minimes je bila ustanovljena, da bi se to bogato znanje prenašalo naprej, skupaj s srčnim namenom pomagati tistim, ki jim življenje ni tako naklonjeno. Le Couvent des Minimes nameni 1 % letnega prihodka od prodaje projektom, s katerimi sestre klarise skrbijo za izobraževanje in zdravstveno oskrbo otrok po vsem svetu.

Naravni izdelki za nego obraza, telesa in las ter kolonjske vodice temeljijo na preprostih, dobro poznanih naravnih aktivnih sestavinah z dokazano učinkovitostjo, navdušujejo pa s svojo pristnostjo in visoko kakovostjo. Ena od zelo priljubljenih dišavnih kolekcij je Eau des Minimes.

Kakšna je zgodba kolekcije Eau des Minimes?

Vse se je začelo v 14. stoletju, vsaj tako pravi legenda, ko so s Čudodelno vodico ali Eau Miraculeuse pomagali ostareli kraljici povrniti zdravje in lepoto. V vodico so menihi zamešali sveže citruse, rožmarin in žganje. Ta vodica je spremenila lepotne rituale, njen duh pa sega v današnje čase v kolekcijo Eau des Minimes, ki združuje tradicijo odišavljanja in znanje pridobivanja dragocenih dišavnih esenc.

Če zamešamo tri različne citruse in sedem blagodejnih rastlin …

… nastane Kolonjska vodica Eau des Minimes. Osvežujoča dišava je narejena po tradicionalnih receptih in postopkih. Limona, grenivka, rdeča pomaranča, rožmarin, navadni repinec, slez, benzoin in neroli so mešanica, ki osveži telo in vzbuja dobro počutje. Odlično se podajo poletju, ko je vsaka osvežitev nadvse dobrodošla. Gel za prhanje Eau des Minimes poživi telo in prebudi duha. Na svoj račun bodo prišli vsi, ki jim je ljub vonj rdeče pomaranče in rožmarina. Ali ste vedeli, da eterično olje rožmarina deluje poživljajoče?

Eterično olje rdeče pomaranče in rožmarina sta tudi v Mleku za telo Eau des Minimes. Skupaj s karitejevim maslom so prijetno dišeča kombinacija, na kožo pa delujejo nežno in jo učinkovito vlažijo. Želite naravno, svežo in učinkovito zaščito proti neprijetnemu telesnemu vonju? Vsakodnevni dezodorant z naravnim kristalnim kamnom Le Couvent des Minimes je prava izbira, ponaša pa se s tem, da je povsem naraven. Tudi če imate občutljivo kožo, ga lahko uporabljate vsak dan, saj je brez alkohola in aluminijevega klorohidrata. Kristalni kamen preprečuje neprijeten telesni vonj, eterično olje pomaranče, limone in mandarine osveži, eterično olje rožmarina pa deluje očiščevalno.

Roke vam bodo hvaležne za Toaletno milo Eau des Minimes, saj jih zaradi rastlinske čistilne osnove temeljito očisti, vendar ne izsuši kože, roke pa bodo dišale po citrusih.

Ne spreglejte