SiolNET. Trendi Zdravje
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Obroč lahko zavihtite tudi nad glavo …

1

termometer

pa nato nazaj na pas, kjer naredite obrat, nato pa prek prsnega koša na vrat, spet na pas in nato nad glavo. Ja, zdaj šele stvar postane zares atraktivna.

Čeprav že samo vrtenje obroča sprva ni najbolj preprosto, Ines Rutar, vaditeljica hoopinga v Inergiji, kjer ta teden pod vodstvom Sashe Kenney poteka usposabljanje za nove hooping inštruktorje, pojasnjuje, da nam sčasoma vrtenje tako preide v kri, da ga ne izvajamo več s prenašanjem teže naprej in nazaj, ampak samo še z aktiviranjem trebušnih in hrbtnih mišic. Bolj ko vrtenje okoli pasu, pa je atraktivno izvajanje zahtevnejših trikov, kot je na primer prehajanje od vrtenja obroča okoli pasu do dviga nad glavo in nato spet nazaj na pas. Kako opisano izvesti, vam predstavljamo v zadnjem delu.

1. Infinity

Stojimo vzravnano, stopala so vzporedno v širini kolkov, obroč ob telesu držimo tako, da je dlan obrnjena navzgor. Obroč trdno primemo in ga z dlanjo navzdol potisnemo ob nasprotni bok. Zapestje je sproščeno. Dodamo zibanje v bokih. Obroč lahko vihtimo tudi z drugo roko, preprimemo ga tako, da drugo roko priključimo prvi, nato pa prvo umaknemo.

2. Halo okrog telesa in nad glavo

Stojimo vzravnano, stopala so vzporedno v širini kolkov, obroč pred seboj z obema rokama držimo tako, da so dlani obrnjene navzdol. Obroč najprej z dotikom tal potiskamo okoli sebe, tako da odpiramo in zapiramo prsni koš. Vrtenje pospešimo, tako da se obroč dvigne od tal. Za dodatni izziv ga zavihtimo nad glavo. Vrtimo ga med palcem in ostalimi prsti, vsakič pa ga preprimemo, saj mu s tem dodamo zagon. Pazimo, da je roka strogo navzgor, rama navzdol.

3. On & off body

Začnemo z vrtenjem obroča okoli pasu, stopala so vzporedno. Eno roko postavimo na ledveni del hrbta. Ko se obroč zavrti čez dlan, ga primemo in zavihtimo nad glavo. Vrtimo ga med palcem in ostalimi prsti. Dodamo drugo roko, prvo umaknemo, nato pa obroč zavihtimo nazaj na pas.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin