SiolNET. Trendi Zdravje
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Limbo z obročem

3

termometer

Če smo v prvem delu spoznali, kako pravilno vrteti obroč, vam v drugem predstavljamo nekaj začetnih trikov, ki jih izvedemo med vrtenjem obroča.

Priljubljenost hoopinga vse bolj narašča, k čemur je zagotovo veliko pripomogla Sasha Kenney, ustanoviteljica organizacije Hoola Nation, ki je z neprestanim vrtenjem obroča letos v petih urah in petih minutah pretekla londonski maraton in se tako vpisala tudi v Guinnessovo knjigo rekordov. Poznamo več vrst hoopinga, kot so hoop dance, hoop aerobics in hoop circus, kamor spada tudi atraktivni fire hooping, ki ga lahko vidimo v cirkusih ali pri uličnih artistih. Ime hula hooping izhaja iz havajskega hula plesa. Od tod tudi izhaja nekaj začetnih trikov, ki jih Ines Rutar, inštruktorica hoopinga v Inergiji, predstavlja v drugem delu.

1. Obrat

Začnemo z vrtenjem obroča okoli pasu, stopala so vzporedno. Glavo obrnemo v tisto smer, v katero vrtimo obroč, nato pa se v isto smer zavrtimo tako, da se odrivamo od zadnje noge. Obrat na isti način izvedemo še v nasprotno stran od vrtenja obroča, le da pri tem obroč zavrtimo še nekoliko bolj intenzivno.

2. Limbo

Začnemo z vrtenjem obroča okoli pasu, stopala so vzporedno. Ko je obroč spredaj (na trebušnih mišicah), se s hrbtom rahlo nagnemo nazaj, obroč pa s popkom začnemo potiskati proti stropu in dvigujemo pete. Kolena so mehka.

3. Back push

Začnemo z vrtenjem obroča okoli pasu, ena noga je naprej, druga nazaj. Ko je obroč zadaj (na hrbtnih mišicah), se v pasu nagnemo rahlo naprej, obroč z zadnjico potiskamo proti stropu. Pete so dvignjene, večina teže pa je na sprednji nogi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin