Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 1. 2013,
20.01

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 1. 2013, 20.01

7 let, 12 mesecev

Kako zmešati popoln smuti?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
So tudi vas osvojili sadni napitki, ki jih lahko pripravite v nekaj minutah? Če se preizkušanje novih mešanic ne posreči vedno, upoštevajte naslednje nasvete.

Smutijem oziroma sadnim napitkom pravijo tudi obroki v kozarčku. V dva decilitra goste pijače lahko namreč zmešate obilo vitaminov in hranilnih snovi, ki vas nahranijo, obenem pa ne puščajo težkega občutka v želodcu. Smuti si lahko privoščite za zajtrk ali malico, kosilo ali večerjo. Z dodatki lahko uravnavate hranilno vrednost napitka, z izbiro pravih kombinacij sadja in zelenjave pa zmešate lahke, sveže, sladke ali kremaste napitke.

1. korak: izberite sadje

Izbirate lahko med zmrznjenim in svežim sadjem. Če je le mogoče, naj bo sveže sadje tudi sezonsko, saj bo tako najbolj zdravo. Pri kombinacijah se je najbolje zanašati na svoj okus, v želji po čim bolj zdravem napitku pa lahko vanj dodate tudi zelenjavo. K sadju se podajo špinača, ohrovt, rukola, pesini listi, spomladi pa tudi mlade koprive in regrat.

2. korak: dodajte tekočino

Sadje in zelenjavo boste lažje zmleli, če boste v posodo dolili tudi nekaj tekočine. Če želite, da prevladuje okus sadja, dodajte vodo ali sadni sok, za bolj mlečno strukturo pa (kravje, sojino, mandljevo, riževo) mleko ali smetano. Preizkusite lahko tudi ohlajen zeleni čaj ali kokosovo mleko.

3. korak: dosezite pravo strukturo

Za kremasto strukturo napitka lahko poskrbijo banane ali avokado, dosežete pa jo lahko tudi z jogurtom, arašidovim maslom, oreški in semeni chia, ki jih prej namočite.

4. korak: poudarite okus

Okus napitka lahko obogatite z žličko medu, vaniljinim ekstraktom, cimetom, zelišči, javorjevim sirupom, datlji ali drugim suhim sadjem.

5. korak: dodajte piko na i

Za tiste, ki želijo popoln obrok, lahko smutiju dodajo tudi različne dodatke: proteine v prahu, vitamine, propolis, jagode goji, ribje olje in različno superhrano.

Ne spreglejte