SiolNET. Trendi Zdravje
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger
Oskrba rane s pršilom ali kremo KAdermin

KAdermin - pomoč pri zdravljenju in celjenju površinskih in globokih ran

Oglasno sporočilo

Prihaja obdobje preživljanja prostega časa v naravi in naših najljubših športnih aktivnosti. V lahkotnih oblačilih pa so žal bolj pogoste tudi manjše poškodbe kože, kot so odrgnine, ureznine, preležanine, razjede in vsem znane sončne opekline. Čeprav jih večina ljudi dojema kot nenevarne, lahko nepravilna oskrba manjših ran vodi v zaplete pri celjenju.

Manjše površinske rane lahko oskrbimo sami, vse večje in globlje rane pa zahtevajo pregled in oskrbo pri zdravniku. Obisk zdravnika je potreben tudi ob vbodu z iglo, ob ugrizu živali, pri močno krvavečih ranah, pri hudih opeklinah in kroničnih ranah, zlasti pri sladkornih bolnikih.

kadermin

Oskrba rane s pršilom ali kremo KAdermin >>

Kako rano oskrbimo sami

Z oskrbo rane želimo preprečiti okužbo in zagotoviti hitrejše celjenje s čim manj brazgotinjenja. Preden se sami lotimo oskrbe rane, poskrbimo za higieno rok. Rano in okolico rane obilno izpiramo. Na začetku lahko s tekočo vodo, najboljše pa je izpiranje z raztopino Microdacyn. Pri oskrbi rane se opušča tradicionalno prekrivanje ran z gazo. Gaza se namreč prilepi na površino rane in jo suši. Ob odstranitvi gaze običajno odtrgamo tudi nekaj novonastalega tkiva in tako se čas celjenja podaljša. Odstranjevanje gaze je poleg tega boleče.

Sodobna sredstva za celjenje ran temeljijo na celjenju v vlažnem okolju. To omogoča hitrejšo tvorbo novega tkiva, aktivira lokalni imunski sistem in zmanjša možnost nastanka brazgotine. Njihova prednost je preprost in higieničen nanos brez dotikanja rane, ki lahko predstavlja dodatno tveganje za okužbo.

Ključne sestavine pršila in mazila KAdermin so srebrovi ioni, klorheksidin in hialuronska kislina. Kombinacija sestavin deluje antimikrobno, hialuronska kislina, ki je v človeškem telesu naravno prisotna, se na mestu poškodbe hitro poveča. Veže veliko količino vode in s tem "odpre" medcelični prostor za prihod imunskih celic ter gradnikov, ki so potrebni za rast novega tkiva. Sestavini usklajujeta tudi vse nadaljnje faze celjenja rane. In pospešita ter izboljšata obnovo povrhnjice in celjenje tkiva.

Pršilo med drugim vsebuje belo glino, ki rano suši in uravnava izloček.

Pršilo in krema sta primerna za domačo uporabo. Uporabljajo jo tudi v bolnišnicah, zdravstvenih domovih in domovih starejših občanov. Na voljo sta v lekarnah in specializiranih prodajalnah.

kadermin


Naročnik oglasne vsebine je Advamed.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin