Pozabite lončnice, zdaj lahko svoj dom okrasite z lebdečim bonsajem

Na spletni platformi za množično financiranje Kickstarter so se znašli tudi lebdeči bonsaji. Kot kaže, si jih ljudje želijo, saj so že mesec dni pred iztekom roka zbrali več kot dovolj sredstev.

Pozabite lončnice, zdaj lahko svoj dom okrasite z lebdečim bonsajem

 

Bonsaji, ki imajo na Japonskem dolgo tradicijo, imajo tudi lebdečo različico. Lepota narave in lepota magnetnega lebdenja sta združeni v Air Bonsaiu, kot se imenuje od tal odlepljeno mini drevo. Vzrok za nov učinek je v porcelanastem koritu, kjer je "energijska baza", ki omogoča magnetno polje, zaradi katerega se rastlina vrti in lebdi v zraku.

Majhna zvezda za želje Lebdeči bonsaj, ki mu na Japonskem rečejo tudi majhna zvezda, je nastal na japonskem otoku Kjušu. Pravijo, da si je ob njem mogoče tudi kaj zaželeti.

 

Želena vsota že dosežena Če gre verjeti temu, je majhna zvezda željo svojemu ustvarjalcu Masanoriju Imayoshiju in producentu Hikaru Hoshiju tudi uresničila. Na Kickstartetju so namreč sredstva, potrebna za širšo prodajo, že krepko presegla želeno vsoto, in to že mesec dni pred potekom roka.

Zbrati sta namreč želela 74 tisoč evrov (80 tisoč dolarjev), že zdaj pa imata več kot 400 tisoč evrov.

Ker je izvoz japonskih rastlin omejen, bodo na pomoč priskočili ameriški gojitelji Ustvarjalca Air Bonsaia sta tudi že našla rešitev za omejitve pri izvozu rastlin iz Japonske. Povezala se bosta z lokalnimi, ameriškimi, gojitelji bonsajev in tako svojim sponzorjem zagotovila, da bo mini drevo lebdelo tudi v njihovem domu.

[video: 54760 / ]

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano