Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 1. 2013,
9.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 22. 1. 2013, 9.28

8 let

Odprt je natečaj za nagrado OHO 2013

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je objavil natečaj za nagrado skupine OHO za leto 2013.

Razpis je namenjen vizualnim umetnicam in umetnikom do 35. leta starosti. Nagrada se podeljuje za kakovostno in inovativno umetniško delo, nastalo v minulih dveh letih. Natečaj je odprt do 9. marca.

Na natečaj se lahko umetnice in umetniki prijavijo samostojno, lahko pa jih prijavijo institucije ali posamezniki. Prijavljeni kandidati morajo biti državljani Republike Slovenije.

Na natečaj lahko umetniki prijavijo dela v mediju slikarstva, kiparstva, grafike, risbe, instalacije, fotografije, videa, novih medijev in performansa. Dela s področja uporabnih umetnosti, dizajna, gledališča in filma niso predmet tega razpisa, so sporočili iz Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E., ki natečaj razpisuje v sodelovanju z newyorškima ustanovama Foundation for Civil Society in Trust for Mutual Understanding.

Mednarodna strokovna žirija bo med prispelimi projekti izbrala štiri finaliste, ki se bodo predstavili z novim ali še nerazstavljenim delom v aprilu ali maju 2013 na skupni razstavi v Ljubljani. Strokovna žirija bo med finalisti izbrala in razglasila dobitnika nagrade skupine OHO za leto 2013.

Dobitniku nagrade bodo organizatorji predvidoma v jeseni 2013 omogočili šesttedensko bivanje v ateljejih ISCP v New Yorku, samostojno razstavo v Ljubljani in odkup dela.

Prijave je potrebno poslati na Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Hruševska 66, 1000 Ljubljana. Kandidati in predlagatelji bodo o rezultatih natečaja obveščeni v marcu 2013.

Dosedanji dobitniki nagrade so Sašo Sedlaček (2006), Luiza Margan in Miha Presker (2007), Mladen Stropnik (2008), Ana Čigon (2009), Maja Hodošček (2010), Beli Sladoled (2011) in Tomaž Furlan (2012).

Ne spreglejte