Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 5. 2013,
18.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 13. 5. 2013, 18.47

8 let

Nagrada skupine OHO umetniku Veliju Silverju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prejemnik letošnje nagrade skupine OHO, osrednje nacionalne nagrade za vizualno umetnost, je Veli Silver.

Komisija je Velija Silverja izbrala med štirimi nominiranci, med katerimi so bili še Meta Grgurevič, Dominik Mahnič in Oliver Pilić. Dela vseh nominirancev so razstavljena v Centru in Galeriji P74.

Strokovna žirija v sestavi Janke Vukmir, Mirana Moharja in Tomaža Furlana je zmagovalca razglasila soglasno, so sporočili iz Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E.

Veli Silver, rojen leta 1983 kot Velibor Barišič, je obiskoval Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Med letoma 2005 in 2006 je sodeloval pri programu Fakultete lepih umetnosti Univerze v Portu na Portugalskem. Od leta 2009 deluje z Amosom Angelesom v tandemu Veli &Amos. Imel je več samostojnih razstav v Zürichu, Berlinu, Mariboru in Velenju, sodeloval pa je tudi na več skupinskih postavitvah, med drugim v Gradcu, Luzernu, Mariboru in Ljubljani. Je prejemnik več nagrad, med njimi prve nagrade ZHDK – technopark 2012 ter prve nagrade ESSL Award 2007.

Dobitniku nagrade bodo predvidoma letošnjo jesen omogočili šesttedensko bivanje v ateljejih ISCP-ja v New Yorku, samostojno razstavo v Ljubljani in odkup dela.

Nagrado skupine OHO so podelili osmič. Namenjena je mladim vizualnim umetnikom do 35. leta za dela v mediju slikarstva, kiparstva, grafike, risbe, instalacije, fotografije, videa, novih medijev in perfomansa. Kriterij za dodelitev nagrade je kakovost in inovativnost umetniškega dela, ki je nastalo v zadnjih dveh letih.

Dozdajšnji dobitniki nagrade so Sašo Sedlaček (2006), Luiza Margan in Miha Presker (2007), Mladen Stropnik (2008), Ana Čigon (2009), Maja Hodošček (2010), Beli sladoled (2011) in Tomaž Furlan (2012).

Ne spreglejte