SiolNET. Trendi Svet znanih
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ljubim te – spremeni se!

3

termometer

V prostorih SiTi Teatra BTC smo si ogledali novi muzikal Ljubim te – spremeni se! producenta Jureta Franka.

V soju odrskih loči in ob spremljavi klavirja in saksofona so vloge žene, moža, hčerke, sina, prijatelja … zavzeli izvrstni glasbeni in odrski ustvarjalci Simona Vodopivec Franko, Romana Krajnčan, Marjan Bunič in Danijel Malalan. Muzikal je po odzivu obiskovalcev kljub temu, da so vsi razen Danijela igralci amaterji, pravi uspeh. Komični muzikal o radostih in tegobah ljubezni, razliki med spoloma, seksu, zvestobi, osamljenosti, zadregah starševstva, karierizmu, staranju ... avtorja Joeja DiPietra, v sijajni uglasbitvi Jimmyja Robertsa, je na Broadwayju prava uspešnica. Prevedel ga je Prešernov nagrajenec Milan Dekleva, režisersko taktirko je prevzel Gašper Tič, za glasbeno vodstvo pa je poskrbel Lojze Krajnčan. Producentske niti v rokah drži nekdanji alpski smučar Jure Franko.

V vlogi hčerke, sina, žene, moža ...

Sprva nekoliko zadržano občinstvo se je proti koncu predstave sprostilo in se nasmejalo dogodkom, ki pravzaprav v življenju spremljajo vsakega od nas – ali v vlogi hčerke, sina, žene, moža, ali pa samo prijatelja. Ta zabaven gledališki kolaž nas opozarja, da kljub željam, da spremenimo ljudi okoli nas, v resnici ljubimo prav njihovo drugačnost.

Eno uro in pol dolgi odrski predstavi so se nasmejali tudi nekateri znani obrazi, od Toneta Fornezzia, Nadiye Bychkova, Petra Klinca, do Mance Izmajlove, Toneta Vogrinca ... Tone Fornezzi je predstavo komentiral: "Najprej moram povedati, da sem s Simono Vodopivec sodeloval več kot dvajset let, ter da je za muzikal napovedovala pravo uspešnico – kar tudi je. Najbolj všeč mi je bil prav njihov odličen in usklajen pevski nastop."

Ob zaključku je producent Jure Franko na oder povabil vse soustvarjalce muzikala Ljubim te – spremeni se! in se jim zahvalil za potrpežljivost in uspešno opravljeno delo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin