SiolNET. Trendi Svet znanih
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Četvorko v Sloveniji zaplesalo skoraj deset tisoč dijakov in dijakinj

4

termometer

Danes opoldne je v 19 slovenskih mestih v drugem delu maturantske parade četvorko zaplesalo skoraj deset tisoč dijakov in dijakinj.

Četvorko so istočasno plesali še v 25 evropskih mestih, skupaj pa so našteli več kot 30 tisoč plesalcev.

Četvorka je potekala v okviru projekta European Quadrille Dance Festival, dijaki in dijakinje pa so poleg Slovenije plesali še v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, na Češkem, Madžarskem in na Slovaškem. V tujini je bila najbolj množična udeležba na Slovaškem, kjer je v štirih mestih plesalo skoraj 11 tisoč mladih. V Sloveniji je bilo največ plesalcev v Mariboru. Na spletni strani Plesne zveze Slovenije so zapisali, da prihodnje leto pričakujejo izredno veliko število sodelujočih mest, saj bo nosilec projekta Maribor – Evropska prestolnica mladih 2013.

Moto prireditve je bil maturantska četvorka brez alkohola. V vseh mestih, kjer je potekala četvorka, so lokalni soorganizatorji zato podpisali dogovor, da bo dogodek izpeljan dostojno in v ponos vsem, predvsem pa brez alkohola in prepovedanih drog.

V PZS so pojasnili, da se bodo po prejetju in pregledu dokumentacije iz vseh mest odločili, ali bodo Guinnessovemu uradu posredovali prijavo za rekord v simultanem plesu v različnih krajih. Tega so osvojili leta 2009, 2010 in lani, ko sta četvorko sinhrono zaplesala 33.202 plesalca v osmih državah.

V plesni zvezi so pozdravili še plesni nastop mladih, ki so četvorko v organizaciji plesne šole Urška plesali en teden prej.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin