Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 12. 2014,
8.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 19. 12. 2014, 8.55

6 let, 6 mesecev

Bieber, Kim Kardashian in Rihanna izgubili na milijone "oboževalcev"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Družbeno omrežje Instagram je te dni odstranilo uporabniške račune, ki so bili neaktivni ali lažni, s čimer so številni izgubili tudi na milijone sledilcev in sledilk.

Veliko očiščenje leta 2014, kot ga šaljivo imenujejo nekateri, je na družbenem omrežju Instagram povzročilo kar nekaj panike med uporabniki in uporabnicami. Instagram je namreč včeraj odstranil vse uporabniške račune, ki so bili neaktivni ali lažni, torej da za njimi niso stale prave osebe.

Posledično se je številnim uporabnikom in uporabnicam zmanjšalo število sledilcev in sledilk, upad pa je bil še posebej drastičen pri zvezdnikih in zvezdnicah. Medtem ko je posamezni uporabnik ali uporabnica Instagram izgubila 7,7 odstotka sledilcev in sledilk, je bil ta odstotek pri Justinu Bieberju skoraj 15-odstoten, saj je izgubil kar 3,5 milijona "oboževalcev in oboževalk".

💋 dinner in the valley with @brittgastineau 💋

A photo posted by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Največ sledilcev je sicer izgubil profil samega družbenega omrežja, in sicer skoraj 19 milijonov oziroma skoraj tretjino sledilcev in sledilk. Kim Kardashian in Beyonce sta izgubili 1,3 milijona in 831 tisoč sledilcev in sledilk, vendar je to pri Kim pomenilo 5,5, pri Beyonce pa le 3,7 odstotka sledilcev in sledilk, kar pomeni, da imata zvezdnici bistveno več "pravih" sledilcev in sledilk kot Justin Bieber. Sedem odstotkov jih je izgubila še Ariana Grande, Selena Gomez pa 5,7 odstotka.

A photo posted by Beyoncé (@beyonce) on

Ker je kupovanje sledilcev in sledilk za slavne finančno precej dostopno, je tokratna čistka razkrila ali pa vsaj namignila, kdo se je takšnega kupovanja najbolj posluževal. Izstopa na primer raper Tyga, ki naj bi bil partner Kylie Jenner, ki je med čistko izgubil kar 37 odstotkov sledilcev in sledilk, ter Akon, ki jih je izgubil kar 56 odstotkov.

Ne spreglejte