Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 6. 2015,
11.33

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

3

Natisni članek

Sreda, 24. 6. 2015, 11.33

6 let, 7 mesecev

S fotografijo hamburgerja osramotil hrvaško turistično ponudbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

3

Hamburger, ki so ga nekemu turistu postregli v hrvaškem narodnem parku Plitviška jezera, je razburil Hrvaško, preplavil medije po vsem Balkanu in celo sprožil preiskavo.

V ponedeljek se je na Facebooku v skupini Hrvatske tragedije pojavila fotografija hamburgerja iz gostinskega lokala v hrvaškem narodnem parku Plitviška jezera. "Plitviški hamburger za 30 kun," je ob, milo rečeno, ubogem sendviču zapisal razočarani prejemnik jedi Marko Bošnjak.

Plitvički hamburger za 30kn #croatiantragedies

Posted by Hrvatske tragedije on Monday, June 22, 2015

Slabe štiri evre je Bošnjak odštel za majhno pleskavico, list solate in rezino paradižnika, ki jim niso privoščili niti poštene bombice, ampak le dve rezini bele štruce. Internet je završal, zgodbo so povzeli hrvaški in pozneje tudi drugi mediji iz regije, na koncu pa so se odzvali tudi vodilni možje v narodnem parku in obljubili interno preiskavo, da bi ugotovili, kako se lahko zgodila takšna "tragedija".

Kuharja ne bodo odpustili, bodo pa ga ošteli

"Najprej smo mislili, da gre za neslano šalo, zdaj pa na terenu preverjamo, kaj se je zgodilo. Za zdaj kaže, da se je ta spodrsljaj zgodil, ker je bilo tisti dan nadpovprečno veliko obiskovalcev in je gostinski lokal ostal brez krušnega peciva. Vsekakor pa bi moral gostinec gosta vprašati, ali se strinja, da mu pleskavico postrežejo s kruhom," je za hrvaške medije dejal tiskovni predstavnik Ognjen Borčić. Dodal je, da bodo kuharja, ki je na mizo poslal takšen izdelek, kaznovali. "Ne bomo ga odpustili, bomo pa ga vsekakor opozorili, da je takšno vedenje nedopustno," je dejal.

Fotografija žalostnega hamburgerja je na Facebooku sprožila plaz podobnih pričevanj, neki uporabnik je na primer objavil fotografijo svojega obroka s Plitviških jezer – naročil je hamburger s sirom, postregli so mu ga tako, da so hamburgerju na krožnik priložili rezino sirnega pripravka v plastični foliji. Ogromno se jih je pritožilo, da so cene daleč previsoke: "Voda 27 kun (3,5 evra, op. a.), kot da je zlata," je bil eden od komentarjev, številni pa so se strinjali, da je to še poceni v primerjavi z nekaterimi drugimi destinacijami, predvsem Dubrovnikom, in tudi prestolnicami na Zahodu.

Ne spreglejte