Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 6. 2017,
15.48

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,63

Natisni članek

#dopustujdoma #dopustujdoma Biseri Slovenije Terme 3000 vodni tobogan vodni park Na dopustu

Četrtek, 1. 6. 2017, 15.48

3 leta, 11 mesecev

Med najbolj vrtoglavimi vodnimi tobogani na svetu tudi slovenski #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,63
vodni tobogan | Foto Pixabay

Foto: Pixabay

Vodni parki ob razbeljenih dneh niso le dobrodošla ohladitev, marsikdo jih obišče tudi za odmerek adrenalina. Kje na svetu imajo najbolj vrtoglave vodne tobogane? Po mnenju znane ameriške lifestyle revije je eden tudi v Sloveniji.

Ameriška revija Architectural Digest, ki se posveča tako oblikovanju in arhitekturi kot modi, kulturi in potovanjem, je pred prihajajočim poletjem objavila seznam osmih najstrašnejših vodnih toboganov na svetu.

Med vrtoglavo visoke in noro hitre so uvrstili tudi slovensko atrakcijo - Aqualoop v prekmurskih Termah 3000. Poglejte seznam:

Insano (Beach Park, Brazilija)

Ime tega tobogana v vodnem parku na severovzhodni obali Brazilije pove vse - insano v portugalščini pomeni noro. Adrenalina željni se morajo vzpeti 14 nadstropij visoko, da bi doživeli 41-metrski spust, med katerim dosežete hitrost 105 kilometrov na uro, konča pa se v petih sekundah.


Aqualoop (Terme 3000, Slovenija)

Aqualoop je bil leta 2008, ko so ga v Moravskih Toplicah odprli, prvi tobogan na svetu s 360-stopinjskim obratom. Spust traja okoli sedem sekund, med njim pa dosežete do 80 kilometrov na uro, s čimer ta tobogan velja za četrtega najhitrejšega v Evropi.


X-treme Faser (Therme Erding, Nemčija)

Ta tobogan v vodnem parku v bližini Münchna ima precej nenavadno omejitev - uporabljajo ga lahko le moški. Kot pojasnjuje vodstvo parka, so sile pri spustu, pri katerem dosežete hitrost do 70 kilometrov na uro, tako močne, da lahko ženske utrpijo poškodbe genitalij. Pri moških je to tveganje menda manjše.


Jumeirah Sceirah (Wild Wadi Water Park, Dubaj)

Ta tobogan v dubajskem vodnem parku Wild Wadi je najvišji in najhitrejši vodni tobogan s prostim padom zunaj obeh Amerik. Visok je 33 metrov, med spustom pa dosežete do 80 kilometrov na uro. Mimogrede, je edina atrakcija v tem vodnem parku, na kateri obiskovalci naj ne bi smeli uporabljati kamer GoPro - kljub temu je na YouTubu mogoče videti kar nekaj posnetkov, kot je zgornji.


Summit Plummet (Disney's Blizzard Beach, Florida, ZDA)

Čeprav letovišče Walt Disney World v Orlandu na Floridi nosi družinski predznak, lahko tamkajšnji vodni park ponudi kaj tudi adrenalinskim odvisnikom, denimo tamkajšnji najbolj vrtoglavi tobogan z 12-nadstropnim skoraj navpičnim padcem, med katerim dosežete tudi več kot 95 kilometrov na uro - vašo najvišjo hitrost vam na cilju pokaže merilnik hitrosti.


The Scorpion’s Tail (Noah’s Ark Waterpark, Wisconsin, ZDA)

Vodni park Noetova barka v ameriški zvezni državi Wisconsin se lahko pohvali z več kot 50 atrakcijami, med njimi tudi s tem toboganom s strupenim imenom (škorpijonov rep), ki vas s svojo skoraj navpično zanko postavi dobesedno na glavo.


Leap of Faith (Atlantis Paradise Island, Bahami)

Vodni park v letovišču Atlantis Paradise Island na Bahamih velja za vodni park z najboljšimi tobogani na Karibih. Tudi zaradi tega tobogana, na katerem se po slabih 20 metrih skoraj navpičnega spusta poženete po prozorni cevi, potopljeni v bazen z morskimi psi.


Brain Wash (Wet’n’Wild Water Park, ZDA)

Tega tobogana na seznamu pravzaprav ne bi smelo biti - konec lanskega leta so namreč vodni park Wet'n'Wild v Orlandu na Floridi zaprli, na njegovem mestu pa je zrasel nov vodni park, ki so ga odprli prav te dni. Pa vendar - v zgornjem videoposnetku si lahko ogledate, kako je bila videti vožnja po "pranju možganov", vrtoglavi spust, ki so ga dodatno začinili s kombinacijo luči in zvokov.

 

 

Ne spreglejte