SiolNET. Trendi Glasba
2,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zvezdnica zaigrala na 200 let staro flavto, ki je pripadala predsedniku ZDA #video

2,11

termometer

Lizzo |  | Foto: Shawn Miller/Kongresna knjižnica v Washingtonu
Foto: Shawn Miller/Kongresna knjižnica v Washingtonu

"Sem prva in edina oseba, ki je kdaj zaigrala na to dvestoletno kristalno flavto," se je pohvalila Lizzo.

Popzvezdnica Lizzo je na koncertu v Washingtonu spisala zgodovino − občinstvu je zaigrala na stekleno flavto, ki je pripadala Jamesu Madisonu, četrtemu predsedniku ZDA.

Gre za flavto, ki jo je Madisonu leta 1813 podaril francoski izdelovalec flavt Claude Laurent. Že desetletja jo v sefu hrani Kongresna knjižnica v Washingtonu, ki je pevki, sicer šolani flavtistki, dovolila, da nanjo zaigra.

Flavto je na koncert prineslo osebje knjižnice ob straži policistov. Ko jo je Lizzo previdno vzela v roke, je občinstvu dejala: "Strah me je, izdelana je iz kristala. To je tako, kot bi igrala na vinski kozarec, zato bodite potrpežljivi."

Poglejte:

Nato je ob glasnem navdušenju občinstva odigrala nekaj tonov, ki jih je pospremila s svojim prepoznavnim tresenjem zadnjice. "Ravnokar sem 'tverkala' in igrala na flavto Jamesa Madisona iz 19. stoletja," je nato nejeverno dejala, "nocoj smo pisali zgodovino!"

Kongresna knjižnica pa je medtem na družbenih omrežjih razkrila, da je Lizzo že pred koncertom opravila generalko in na stekleno flavto zaigrala v njihovih prostorih, preizkusila pa še nekaj drugih dragocenih flavt in piščali, ki jih hranijo v svojem arhivu. V njihovi osupljivi zbirki jih je okoli 1.700.

Oglejte si še:

Lizzo Trendi Pevka Lizzo pristala v reviji Vogue: Hočem normalizirati moje telo

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin