Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 12. 2007,
16.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 7. 12. 2007, 16.58

8 let

Zmagovalka MTV EMA je Avril Lavigne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na podelitvi evropskih glasbenih nagrad MTV je v četrtek zvečer v Münchnu dve glavni nagradi pobrala kanadska pevka Avril Lavigne.

Avril Lavigne je presenetljivo prejela nagradi za najboljšo soloizvajalko in za "najbolj zasvojljivo skladbo" za pesem z naslovom Girlfriend. Lavignova je tako potolkla velika imena popularne glasbe, kot sta Justin Timberlake in Christina Aguilera. Ameriškega pevca Justina Timberlakea na podelitvi ni bilo, sicer pa bi kljub štirim nominacijam odšel praznih rok.

Za najboljšo ploščo nagrajena Nelly Furtado

Nelly Furtado je dobila nagrado za najboljši album za ploščo "Loose". Ameriško pevko Amy Winehouse, ki je na odru delovala precej zmedeno, pa so nagradili njeni kolegi z nagrado po izboru izvajalcev.

Organizatorji so napovedovali potencialnih 1,5 milijona televizijskih gledalcev v 179 državah. Podelitev, ki jo je Nemčija gostila tretjič v 14-letni zgodovini, je vodil kalifornijski raper Snoop Dogg, znan po svojem smislu za humor, pri nalogi pa mu je pomagal pevec skupine Foo Fighters Dave Grohl.

Nagrade so prejeli še Linkin Park za najboljšo skupino, najboljša rock skupina so 30 Seconds to Mars, Muse pa so najboljša skupina v živo. Nagrado "Ultimate Urban" je prejela Rihanna, nemška skupina Tokio Hotel je najboljši "Inter Act", Duo Justice pa je dobil nagrado za najboljši videospot za "D.A.N.C.E".

Nagrada regije srbski skupini Van Gogh

V kategoriji "Adriatic Act", v kateri je bila med nominiranci tudi Siddharta, je nagrado prejela srbska skupina Van Gogh. Lani je lovorika pripadla Aleksandri Kovač, predlani pa Siddharti.

Poleg Justina je brez nagrad ostala tudi Beyonce, ki je bila nominirana trikrat, isto število nominacij pa je prejela tudi nenagrajena skupina My Chemical Romance.

Prve evropske glasbene nagrade MTV so podelili leta 1994 v Berlinu, podelitev pa se je vrnila v Nemčijo leta 2001 v Frankfurt. Med tistimi, ki so v četrtek podelili nagrade, so bili tudi nemška teniška ikona Boris Becker, igralka Franka Potente, pevec Michael Stipe ter ukrajinski boksar Vladimir Kličko.

Ne spreglejte