SiolNET. Trendi Glasba
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zmagovalka Melodij morja in sonca je Tinkara Kovač

1

termometer

Zmagovalka 33. glasbenega festivala Melodije morja in sonca (MMS) je postala Tinkara Kovač s skladbo Mars & Venera.

Poleg velike nagrade MMS-ja je primorska glasbenica prepričala tudi strokovno žirijo, ki ji je podelila tudi nagrado za najboljšo izvedbo. Portoroški festival je sicer minil v spominu na letos umrlega Danila Kocjančiča.

Zmagovalko letošnje izvedbe festivala MMS, ki ga je gostil portoroški avditorij, je določila kombinacija glasov strokovne žirije, izbranih radijskih postaj, občinstva in glasovanja po telefonu.

Poleg glavne nagrade se je 14 izvajalcev potegovalo tudi za nagrade strokovne žirije.

Strokovna žirija je nagrado za glasbo podelila skladbi Vse je ljubezen, ki jo je zapela Alenka Godec, avtor glasbe pa je bil Aleš Klinar. Nagrado za najboljše besedilo je prejel Leon Oblak, ki se je podpisal pod skladbo Darje Švajger Nekaj, kar ne mine. Nagrada za najboljši aranžma je šla v roke Tadeja Miheliča za skladbo Ylenie Zobec Ci riuscirai. Nagrado Danila Kocjančiča za najboljšega debitanta pa je prejel Alex Volasko, ki je nastopil s skladbo Tam na obali.

Melodije morja in sonca so se lani vrnile na spored portoroškega poletnega dogajanja po dveletnem premoru, tudi letos pa so organizatorji festivala prisegli na sredozemsko obarvano glasbo.

Festival, ki ga organizira Avditorij Portorož skupaj s piransko občino in RTV-jem Slovenija, so neposredno prenašali na Televiziji Slovenija, Radiu Slovenija, na Radiu Koper in na Radiu Maribor.

V spremljevalnem programu so se številni glasbeniki poklonili Danilu Kocjančiču s priredbo njegovih skladb. Letos umrli primorski glasbenik je imel zmagovalno skladbo na kar šestih izvedbah MMS-ja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin