SiolNET. Trendi Glasba
0,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zdaj je jasno, da Evrovizije prihodnje leto v Ukrajini ne bo

0,38

termometer

Kaluš Orkestra | Kaluš Orkestra, zmagovalci letošnje Evrovizije | Foto: Reuters
Kaluš Orkestra, zmagovalci letošnje Evrovizije Foto: Reuters

Kljub zmagi na letošnjem izboru za pesem Evrovizije Ukrajina zaradi razmer v državi tega tekmovanja prihodnje leto ne bo gostila.

Evropska radiodifuzna zveza (EBU) je sporočila, da so se po temeljitem premisleku odločili, da izbora za pesem Evrovizije prihodnje leto ne bo v Ukrajini.

"Z globokim obžalovanjem smo sklenili, da glede na trenutne razmere v Ukrajini, ne bodo mogli izpolniti varnostnih in operativnih pogojev, nujnih za organizacijo tekmovanja," so sporočili.

Kaluš Orkestra | Foto: Reuters Foto: Reuters

Ob tem so se zahvalili ukrajinski radioteleviziji za sodelovanje in predanost pri preverjanju, ali bi bilo Evrovizijo vendarle mogoče izpeljati v Ukrajini. "Z njimi delimo žalost in razočaranje, da tekmovanja prihodnje leto ne bo pri njih," so sporočili z EBU.

Najverjetnejša gostiteljica bo Velika Britanija

Vse kaže, da bo organizacijo Evrovizije 2023 zdaj prevzela Velika Britanija, ki se je na letošnjem izboru uvrstila na drugo mesto, po glasovih strokovnih žirij pa celo na prvo.

Britanski predstavnik Sam Ryder je na letošnji Evroviziji osvojil drugo mesto. | Foto: EBU/Corinne Cumming Britanski predstavnik Sam Ryder je na letošnji Evroviziji osvojil drugo mesto. Foto: EBU/Corinne Cumming

"Da bi zagotovili nemoten potek dogodka, se bomo zdaj začeli posvetovati z BBC-jem, da bi Evrovizijo prihodnje leto gostila Velika Britanija," so sporočili z EBU in dodali: "Naš iskreni namen je, da bo šov prihodnje leto odražal zmago Ukrajine. Pri pogovorih z morebitnimi gostitelji bo to naša prioriteta."

Preberite še:

Omar Naber Trendi Omar Naber o Ukrajini: Tega, kar se jim trenutno dogaja, si niso zaslužili Konstrakta Trendi Konstrakta o zmagovalcih Evrovizije: Ne bi jim dala veliko točk Tomi Meglič Planet TV Tomi Meglič o skupini LPS: Preveč so izstopali v svoji nedrugačnosti

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin