Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Deja Crnović

Četrtek,
25. 2. 2016,
8.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Adele nagrade brit Rihanna Drake Coldplay David Bowie

Četrtek, 25. 2. 2016, 8.51

7 let, 12 mesecev

Začela se je sezona nagrad za Adele

Deja Crnović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na podelitvi nagrad brit je sinoči slavila Adele, ki je domov odnesla štiri nagrade, tudi za album leta, poklonili so se Bowieju in podprli pravno bitko Keshe.

Medtem ko Adele zaradi poznega izida albuma 25 lani še ni mogla biti nominirana za grammyja, je na podelitvi nagrad brit pokazal, kaj bo najverjetneje sledilo prihodnje leto.

Adele je namreč včeraj domov odnesla tri nagrade od štirih nominacij, in sicer za najboljšo britansko izvajalko, najboljši britanski singel in najbolj prestižno nagrado za album leta. Na koncu je k zbirki dodala posebno nagrado za mednarodni uspeh. Tako je s štirimi nagradami postala rekorderka, saj je toliko nagrad brit v enem večeru uspelo dobiti le še skupini Blur leta 1995 za album Parklife.

Adele javno podprla Kesho Adele je ob prejemu nagrade za najboljšo izvajalko javno podprla kolegico Kesho, ki se trenutno bojuje, da bi razdrla pogodbo z založbo, ki zaposluje producenta, ki naj bi jo več let spolno in psihično zlorabljal.

Nagradili in se poklonili Bowieju Na podelitvi so se poklonili januarja umrlemu Davidu Bowieju, ki so mu posthumno podelili nagrado za glasbeno ikono, ki jo je v imenu Bowiejeve družine sprejel njegov prijatelj Gary Oldman. Annie Lennox in Lorde pa sta zapeli njegove največje uspešnice.

Coldplay postali najbolj uspešna skupina v zgodovini nagrad brit Na podelitvi so nastopili Coldplay, ki so prejeli tudi nagrado za najboljšo britansko skupino in tako postali najbolj uspešna glasbena skupina v zgodovini podeljevanja nagrade brit, saj so skupno prejeli kar devet nagrad. Absolutni rekorder nagrad je sicer Robbie Williams, ki je kot samostojni izvajalec prejel 12 nagrad, pet pa jih je dobil kot član skupine Take That, poroča BBC.

Najboljši britanski izvajalec leta je postal James Bay, najboljša tuja skupina pa Avstralci Tame Impala. Najboljši tuji izvajalec je postal Kanadčan Justin Bieber, najboljši video pa so posneli One Direction za skladbo Drag Me Down.

Šov ukradla Rihanna in Drake

Podelitev sta po mnenju britanskih medijev najbolj zaznamovala Drake in Rihanna s svojim nastopom, ki je vključeval tudi nekaj simulacije spolnih položajev.

Ne spreglejte