SiolNET. Trendi Glasba
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vrača se stroj z imenom Šank Rock

2

termometer

Nekoč največji slovenski rockerji Šank Rock, ki so se po razprtijah in menjavah v skupini odločili za prenehanje skupnega ustvarjanja, se vračajo na sceno. Z velikim naskokom.

Ob 50-letnici festivala piva in cvetja v Laškem se na oder vrača nekoč največja slovenska rock skupina Šank Rock. Presenetljivo novico so rockerji objavili danes. Ljubitelji njihove glasbe bodo tako lahko uživali v vseh njihovih velikih uspešnicah v živo, čeprav bosta v postavi, ki se bo predstavila na odru, manjkala dva stara člana: Davor Klarič in Aleš Uranjek.

"Najprej smo se ujeli mi trije, Bor, Matjaž in jaz, Davor se je sicer koncerta veselil, a žal zaradi obveznosti, ki jih ima z igranjem pri skupini pevke Bilbi, ne more nastopiti z nami. Za klaviaturami bo tako stal odličen klaviaturist Sašo Gačnik - Svarogov, za bobne pa se bo usedel Roman Ratej," nam je zaupal eden od ustanovnih članov skupine Cveto Polak in dodal, da se na oder vračajo ekskluzivno, enkrat za vselej in le za en koncert.

Leta 2010 je skupina Šank Rock po 28 letih prenehala delovati. Vse od takrat njihovi člani sodelujejo z drugimi glasbenimi skupinami, pevec Matjaž je ustanovil svoj Jelen Band, Aleš Uranjek je član zasedbe Cover Lover, Cveto Polak se ukvarja s produkcijo in glasbenimi aranžmaji, kitarist Bor Zuljan velja za enega najbolj plodnih slovenskih avtorjev, klaviaturist Davor Klarič pa je svoje mesto našel v številnih uspešnih glasbenih projektih. Tokrat bodo okrepljeni Matjaž, Bor in Cveto nastopili na posebno željo organizatorja, o svojem nastopu pa bodo več povedali v prihodnjih dneh na tiskovni konferenci.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin