Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 12. 2007,
14.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 5. 12. 2007, 14.03

8 let

Videospoti: Zlatko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zlatko je predstavil videospot pesmi Več od lajfa in še videospote skladb z DVD-ja Moj pogled ter z albumov Zlato ti daje sijaj, ne pa sreče, Svet je lepši, Zlatko in prijatelji ter Svet je lep.

"Videospot skladbe Več od lajfa je poln življenja. Kdor ima vsaj malo občutka za ljubezen, se bo našel v njem," je dejal Zlatko. Video je Zlatko premierno zavrtel nekaj minut čez polnoč na posebni zabavi v klubu nad mestom, kjer je oboževalce presenetil še z nastopom v živo. Na odru sta se mu pridružila še raperski in producentski kolega Cazzafura ter pevka Senidah. Izvedli so največje Zlatkove hite. Na koncertu pa se je predstavil tudi mladi raper Hodža s svojo pesmijo Pejt naprej, ki jo je zapel v duetu z Zlatkom. Za to pesem sta posnela tudi videospot.

Skupni projekt Zlatka in oboževalcev

Pesem Več od lajfa je posebna skladba, saj jo je Zlatku pomagalo ustvariti več kot 2.500 mladih, ki so sodelovali v aplikaciji blagovne znamke Sveta vladar Rimaj z Zlatkom na Facebooku. Zlatko je izmed vseh predlogov izbral osem rim, ki so se mu zdele najbolj zanimive, izvirne in ki so imele najboljši flow in tako je nastal nov singel, ki hkrati napoveduje jesenski izid Zlatkovega sedmega albuma Plečnikova roža.

Fotourtrinki z zabave v klubu nad mestom

DVD Moj pogled

Legendarni fužinski raper se pripravil še en zanimiv glasbeni projekt, ki ga je izdal na DVD-ju Moj pogled. Na njem je združil pet videospotov svojih skladb, ki jih je s svojevrstnimi komentarji povezal v zanimivo videozgodbo. Na DVD-ju so objavljeni štirje videospoti skladb (Drek jej, Naše leto, naš glas, Ne pozabt Gaze! in Nisem zvezda) z njegovega zadnjega albuma Zlato ti daje sijaj, ne pa sreče (2010) in tudi videospot nove pesmi A maš tak flow, pri kateri gostujejo še Siddharta, Cazzafura, Senidah in Nipke ter plesalci studia ProDance koreografa Mihe Krušiča.

Zlatko

Fužinski raper Zlatko je že nekaj let stalnica slovenske rap scene. Že pred leti je nase opozoril na freestyle tekmovanjih. V svoji bogati karieri je sodeloval z "odlomljenim" projektom Sami norci, na albumih Nikolovskega in Trkaja. Na koncertih je nastopal tudi z izvajalci, kot so Bolesna braća, BMD, Simple, Doša, Tripl Veleje, Flemi in še nekateri. Prav tako pa z glasbenimi prispevki aktivno sodeluje pri Unicefovih akcijah.

Na simboličen datum, 11. septembra 2007, je Zlatko izdal prvenec Svet je lep (2007), ki je zagotovo eden najboljših slovenskih hip hop albumov zadnjih let. Točno leto pozneje je ta izvrstni in pozitivne energije polni raper izdal album Zlatko in prijatelji (2008), čez nekaj mesecev pa še Svet je lepši (2008). Decembra 2010 je izdal nov album Zlato ti daje sijaj, ne pa sreče (2010).

Ne spreglejte