Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 8. 2012,
12.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aaliyah

Petek, 10. 8. 2012, 12.11

7 let, 12 mesecev

V nastajanju novi album pevke Aaliyah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav je r'n'b pevka Aaliyah umrla pred 11 leti, pri rosnih 22 letih, založba Blackground pripravlja izid njenega novega albuma, na katerem bodo še neizdane pesmi.

Pred kratkim je založba Blackground potrdila, da bo do konca letošnjega leta izdala nov album r'n'b pevke Aaliyah, ki je sicer umrla pred 11 leti. Pod njen posmrtni album pa se bosta podpisala Noah Shebib tako kot eden od lastnikov založbe Barry Hankerson. Založba je zanikala govorice, da naj bi njeno ploščo produciral raper Drake, kot so nekateri namigovali, ko je založba na spletni strani Soundcloud objavila pevkino novo pesem Enough Said, pri kateri je sodeloval tudi Drake. Nekateri oboževalci so se namreč ob govoricah, da bi album produciral Drake, kar razjezili, saj je Drake, čeprav je pevkin velik oboževalec, ni osebno poznal.

Pesem je le nekaj ur po objavi poslušalo več kot 100 tisoč obiskovalcev te strani, do danes pa ima pesem več kot 620 klikov.

Ravno objava te pesmi je spodbudila govorice, da založba Blackground pripravlja izid Aaliyahinega albuma in tudi ugibanja, ali bosta pri plošči sodelovala tudi Timbaland in Missy Elliott, s katerima je Aaliyah sodelovala pri albumu Aaliyah, ki ga je r'n'b pevka izdala tik pred svojo smrtjo.

Na albumu bodo še neslišane pesmi

Na albumu naj bi bilo 16 še nikoli prej izdanih pesmi in nekaj nedodelanih pesmih, ki so se skrivali v njenih arhivih, je razkril drugi lastnik založbe Jomo Hankerson, sicer Aaliyahin bratranec. "Prepričani smo, da je že čas, da izdamo kakšen njen album. Današnja generacija je morda ne pozna, vseeno pa želimo z njo deliti pevkino glasbeno zapuščino," je povedal Hankerson, ki je hkrati razkril, da bosta pri nastajanju albuma sodelovala tako Timbaland kot Missy Elliott.

Pod Aaliyahinim imenom je sicer nazadnje izšel kompilacijski album z naslovom I Care 4 U, na katerega so se uvrstile njene najbolj znane uspešnice. Aaliyah je umrla pred 11 leti v letalski nesreči, ko se je vračala z Bahamov, kjer je z ekipo snemala videospot za pesem Rock the Boat.

Ne spreglejte