SiolNET. Trendi Glasba
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Lahovče na Siddharto, Big Foot Mamo in Lovšina!

3

termometer

HANGARFEST, 14. avgust 2014, Lahovče (Cerklje na Gorenjskem).

Drugi četrtek v avgustu, na predvečer praznika, se bo med poletne glasbene festivale vpisal Hangarfest! Na prvo vožnjo vas v družbi Big Foot Mame, Siddharte, Petra Lovšina in No More Faith vabi nov glasbeni festival, ki bo potekal v četrtek, 14. avgusta 2014 od 20.00 dalje v Lahovčah, naselju v neposredni bližini vzletne in pristajalne steze letališča Jožeta Pučnika!

Pridružite se množici dobrega rocka željnih, podobno mislečih oseb in bodite del prvega poglavja nove festivalske zgodbe tudi vi. Že prva edicija festivala namreč obeta in napoveduje močno in dolgoročno glasbeno zgodbo – Big Foot Mama, Siddharta in Peter Lovšin; skupaj, na istem odru!

Nastopajoči:

SIDDHARTA

Siddharta, ena od največjih slovenskih rock zasedb, je nastala leta 1995. Prvenec Id so izdali štiri leta pozneje in že z njim dosegli velik uspeh in dvignili veliko prahu - a to je bil ''le'' začetek. Drugi album Nord sledi leta 2001 in postane najhitreje prodajana plošča v zgodovini Slovenije. Leta 2003 izdajo album RH-, ki kasneje izide tudi v angleškem jeziku. Sledile so turneje po Sloveniji, Nemčiji in mnoge glasbene nagrade. Leta 2006 Siddharta izdajo album Petrolea (2006), tri leta pozneje še album Saga, leta 2011 album VI. Siddharta v vmesnem času izda nekaj live albumov in nekaj 'singlc'.

Siddharta ima za sabo uspešno in plodno kariero, v kateri se lahko pohvali z velikimi stadionskimi koncerti (2003 in 2011!), koncerti v Križankah, Kinu Šiška, na Ljubljanskem gradu, mnogimi koncerti s simfoniki, turnejami po tujini ter neštetimi koncerti na domačih tleh. Njihovi singli (Pot v X, Lunanai, Platina, Klinik, Samo Edini, Napoj, Ring, Male roke, Vojna idej ...) pa še danes odzvanjajo v ušesih marsikogar.

BIG FOOT MAMA

Big Foot Mama so svojo glasbeno pot začeli leta 1990 s koncertom na Gimnaziji Šentvid v Ljubljani. Priložnostno ime, ki so si ga takrat nadeli, se je obdržalo. V štiriindvajsetih letih obstoja so nanizali sedem studijskih albumov (Izhod – 2012, Važno, da zadane – 2007, 5ing – 2004, Doba norih – 2001, Tretja dimenzija – 1999, Kaj se dogaja – 1997 in Nova pravila - 1995) ter dva kompilacijska. S hiti, kot so Črn tulipan, Mala nimfomanka, Nisem več s tabo, Rola se, Led iz severa, Oklep, Tatoo, Vrn' se k men, Neki sladkega, Ona je samo za mene, Slab spomin, Užitek na replay, Kratek stik in mnogimi drugimi jih lahko umeščamo v sam vrh slovenskega rocka. Kultni rockerji so stali že na neštetih odrih po Sloveniji – med drugim so večkrat osvojili Križanke, pripravili samostojne koncerte tudi v dvorani Tivoli in na Gospodarskem razstavišču in še bi lahko naštevali.

PETER LOVŠIN

Peter Lovšin je svojo glasbeno pot začel s Pankrti, ki jih je leta 1977 ustanovil skupaj z Gregorjem Tomcem. Pankrti so delovali 10 let in postali vzorniki poznejšim generacijam punk rock scene v Sloveniji in Jugoslaviji.

Kmalu po razhodu Pankrtov Lovšin ustanovi Sokole – svoj čas najbolj udarno slovensko rock skupino, ki je prejela tudi številna priznanja. Po zadnjem koncertu Sokolov leta 1993 začne Lovšin graditi svojo samostojno kariero - kot solo izvajalec je napisal več ponarodelih hitov, ki so zaznamovali različna obdobja (Hiša nasprot sonca, Najboljši par, Julita, Greva punca v južne kraje, Marija pomagaj, Moja mama je strela, Najboljš je bit zadet, Sam en majhen poljub, Dobri profesor, Tečaj romantike, Slovenija gre naprej in mnoge druge). Samo med letoma 1993 in 2000 je izdal 5 studijskih plošč, za katere je prejel številne nagrade in priznanja.

NO MORE FAITH

Zasedba No More Faith je tribute skupina legendarnemu bandu Faith No More iz 90. let. Na repertoarju No More Faith so skladbe z vseh plošč Faith No More - od velikih, vsem poznanih hitov, do alternativnih kompozicij.

Na letošnjem Hangarfestu bodo rockerji stali na skupnem odru. Festival, ki vam že v prvi ediciji predstavlja tri velika imena slovenskega roka, se bo v četrtek, 14. avgusta, odvijal v Lahovčah v bližini letališča Jožeta Pučnika. Za dobro glasbo bo poskrbljeno, organizator pa obljublja tudi pogled na zračni promet. Če bo že iz tal zanimivo opazovati pristajajoča letala, kako bo šele zanimiv pogled na festivalsko dogajanje iz zraka! Bodite del prvega (od mnogih) Hangarfesta tudi vi!

Organizator vas poziva, da si cenejšo vstopnico zagotovite čim prej!

*Cena vstopnice v predprodaji znaša od 12 do 14 evrov - cenejše si lahko zagotovite v: Dingo (Cerkje na Gorenjskem), Gostilna Zajc (Lahovče), Enka (Kranj), Cona B (Žeje pri Komendi), Klub Kubu (Vodice), vstopnice po rednih cenah pa so na voljo na www.eventim.si. Cena vstopnice na dan bo znašala 15 evrov.

VEČ INFORMACIJ O FESTIVALU

Facebook ali Facebook dogodek.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin