V čast Riblji Čorbi na 33 stopinjah Celzija kuhali ribjo čorbo #video

Pred velikim koncertom, ki se bo odvijal šele v hladnem novembru, so srbski skupini v čast danes v središču Ljubljane, na vročih 33 stopinjah Celzija, kuhali ribjo čorbo.

Kuhalo se je ...
Kuhalo se je ... Foto: Simon Pelko

Danes je bilo v enem od ljubljanskih lokalov dvojno vroče: kuhali so namreč ribjo čorbo, in to na enega od najbolj vročih dni v letošnjem poletju. S tem so hoteli spomniti na koncert srbske skupine Riblja Čorba, ki se bo zgodil 18. novembra, ko bo že (prijetno) hladno.

[video: 63888 / ]

Video: Planet TV

Skupina je nastala leta 1978 v neki gostilni v Beogradu in ko so razmišljali o imenu benda, so bila v ožjem izboru imena Bora i Ratnici, Popokatepetl, po mehiškem vulkanu, in Riblja čorba, zadnje je v beograjskem slengu pomenilo menstruacijo. Ko je naslednji dan neka revija objavila njihov plakat z napisom Riblja čorba, je ostalo pri tem.

Nastopa Riblje čorbe v Stožicah, ki naj bi trajal več kot dve uri in bo obsegal vse njihove največje uspešnice, ne smete zamuditi tudi zato, ker bo to njihov doslej največji koncert pri nas.

Sorodne vsebine

Komentarji

2
  • armenius / 03.08.2017. ob 10:14

    Ne vem kdo vabi tega pevca k nam, med osamosvojitvijo se nam je smejal, češ da smo dunajski hlapci. Malo ponosa prosim Slovenci!

  • kala123 / 07.08.2017. ob 09:31

    Res je. To zapito kreaturo bi morali ignorirati. Živi v Sloveniji in je tudi poročen s Slovenko. Usoda se je poigrala s tem »ponosnim Srbinom«. Če ga parafraziram: Slovenski hlevar, ki je prišel lizat pete Slovencem.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano