Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 2. 2012,
4.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 12. 2. 2012, 4.12

7 let, 12 mesecev

Umrla je pevka Whitney Houston

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V 49. letu starosti je umrla ameriška pevka Whitney Houston, ki se je bomo vsi spominjali po pesmi I Will Always Love You.

Tiskovni predstavnik pevke Whitney Houston je za televizijsko hišo ABC potrdil, da je ikona ameriške glasbe Whitney Houston umrla. Po poročanju spletne strani TMZ so pred hotelom Beverly Hilton, v soboto popoldan, opazili šest policijskih avtomobilov in reševalce. Pevko naj bi v njeni hotelski sobi našel telesni stražar, njeno smrt pa so razglasili nekaj minut pred četrto uro popoldan. Vzrok smrti še ni znan.

Houstonova je bila na zadnje v javnosti v četrtek, kjer je prišla v konflikt s finalistko resničnostnega šova X Factor Stacy Francis. Po pisanju revije People bi morala nastopiti na prireditvi Clive Davis's, ki pa bo vseeno potekala brez nje.

170 milijonov prodanih albumov

Šestkratna dobitnica grammyja je svoje najsvetlejše glasbene trenutke doživela v devetdesetih letih prejšnjega stoletja s pesmimi I Wanna Dance With Somebody in How Will I Know. Svojo glasbeno kariero je poskušala obuditi leta 2009, a razen uspešne prodaje albuma, je bil ta poskus bolj ali manj neuspešen. Že takrat so krožile govorice, da naj bi se zopet predajala prepovedanim substancam. Tistega leta se je zaupala kraljici pogovornih oddaj Oprah, da je pod vpliv drog padla v zakonu z R'n'B pevcem Bobbyjem Brownom, s katerim ima tudi hči Bobbi Kristino Houston Brown.

Avgusta 2009 je izdala album z naslovom I Look to You, ki je bil prvi album po sedmih letih premora. V prvih sedmih dneh je bil prodan v 304.000 izvodih. Leta 2010 se je odpravila na turnejo Nothing but Love, kjer je bila zaradi svojega "poškodovanega" glasu pogosto tarča kritik.

Poleg gremmyjev je tudi dobitnica dveh emmyjev, 30 Billboardovih nagrad in 22 ameriških glasbenih nagrad. Album z naslovom Whitney je bil prvi album, katerega avtorica je bila ženska in se je uvrstil na prvo mesto lestvice Billboard. V svoji karieri je prodala več kot 170 milijonov albumov.

Dolgoletne težave z drogo

Pevka, ki se je bomo vsi spominjali po filmu Telesni stražar, kjer je osvojila vsa srca s pesmijo I Will Always Love You, je bila maja leta 2011 zadnjič na zdravljenu od odvisnosti od alkohola in drog. To je bil že njen tretji poskus, da bi se rešila zasvojenosti. Njen tiskovni predstavnik je takrat povedal, da se je za zdravljenje odločila prostovoljno.

Ne spreglejte