Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 5. 2014,
13.22

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tinkara Kovač Evrovizija Eurosong Köbenhavn

Sreda, 7. 5. 2014, 13.22

4 leta, 9 mesecev

Tinkara Kovač v köbenhavnski kocki (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred jutrišnjim nastopom Tinkare Kovač na drugem polfinalnem večeru Evrovizije si lahko za pokušino ogledate posnetek njenega nastopa z vaje na velikem köbenhavnskem evrovizijskem odru.

Tinkari Kovač na stavnicah še vedno ne kaže najbolje, vendar to še ni razlog, da bi obupali. Stavnice so se namreč v prvem polfinalnem večeru izkazale le za delno zanesljive, saj se kljub dobrim obetom v finale ni uspelo uvrstiti Estoniji in Belgiji. Možnosti za uvrstitev seveda so, spodbudne pa so tudi besede tujih novinarjev. Norveška delegacija je na Twitterju Tinkarino skladbo označila za najboljšo skladbo, kar jih je Slovenija kdaj poslala na Evrovizijo.

Tinkara bo jutri na evrovizijskem odru, ki spominja na gromozansko kocko, nastopila v obleki Svetlane Vižintin, ki je že očarala Dance, kot pa je razvidno s posnetka vaje, bo njen nastop minimalističen, brez cirkuških vložkov, kakršne smo videli na prvem polfinalnem večeru. "Z obleko simboliziram peščeno uro, kamenčki na njej so pesek - čas, ki se izteka, in svet, ki se vrti. Proti koncu skladbe se pri slovenskem besedilu zgodi prerod, govorim o tem, da se moramo ljudje na novo roditi. Takrat s flavto razbijem modrino okoli sebe, ki se razleti na tisoč koščkov in se spremeni v zlato."

Slovenska ekipa te dni sicer navdušuje tudi prebivalce danske prestolnice. Kot je povedala za STA, so v mestu že imeli koncert, povabili pa so jih, da ponovno nastopijo čez dva dni. "Dejstvo je, da na svetu ni veliko pevk flavtistk. To so prepoznali in ugotovili, da to ni playback." Pravi, da ljudem njena glasba postaja vedno bolj všeč, v Skandinaviji pa naj ne bi bilo veliko glasbenikov s takšnim, angleško-ameriškim zvokom. "Dobivam veliko fenov, Španci pa so me na rdeči preprogi pričakali z refrenom moje pesmi," dodaja Tinkara, ki stavi na italijansko predstavnico Emmo Marrone.

Tinkara je v sodelovanju z Vseslovenskim združenjem malih delničarjev (VZMD) na Danskem poskrbela tudi za celovito predstavitev podobe Slovenije: "Ravno v torek je potekal slovenski dan. Najprej smo obiskali slovensko veleposlaništvo, kjer smo se spoznali z ljudmi z različnih ambasad. Azerbajdžanski veleposlanik mi je podaril njihovo tipično 'oštro' pijačo, ki jo je pospremil z navodilom, naj je ne pijem, preden grem na oder."

Ne spreglejte