Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 6. 2012,
7.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 26. 6. 2012, 7.53

8 let

Tiësto: Nimam zasebnega življenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Moje zasebno življenje je posvečeno moji karieri. Neprestano potujem po svetu in nekaj iščem. Vsi nekaj iščemo," nam je povedal Tijs Michiel Verwest - Tiësto.

Trše ritme so zamenjali komercialni zvoki: eden največjih zvezdnikov svetovnega plesnega neba se je iz trance glasbe, ki ga definira, podal v house, electro, trouse in progresivne vode. "Leta 2007 sem začutil, da potrebujem spremembo in posledično se je moj okus spremenil. Postopek spremembe je bil organski, zelo počasen, ni se zgodil iz enega dneva v drugega," nam je v kratkem intervjuju pred nedeljskim nastopom v Stožicah povedal Tiësto. Več o odkrivanju novih glasbenih stilov, navduševanju nad dubstepom, rezidenstvu na Ibizi ter po novem tudi v Las Vegasu pa v nadaljevanju.

Trenutno zasedate tretje mesto lestvice DJ Mag Top 100. Ali dvoboji z drugimi DJ-i potekajo le na glasbenem območju? Seveda smo tekmeci, obenem pa tudi zelo dobri prijatelji. Naš odnos je zelo prijateljski.

Je prestop iz trance glasbe v bolj house, electro, trouse in progresivno obarvane sete predstavljal nujnost ali je pomenil le nadaljnje odkrivanje glasbene duše? Zame je bil to bolj občutek, saj glasbo ustvarjam predvsem po tem, kar čutim v srcu. Vrtim le glasbo, ki jo čutim, s katero sem zadovoljen in ki me osrečuje. Leta 2007 sem začutil, da potrebujem nekakšno spremembo in posledično se je moj okus spremenil. Postopek spremembe je bil organski, zelo počasen, ni se zgodil iz enega dneva v drugega. Mislim, da je bila moja odločitev zelo dobra. Mislite, da mirovanje znotraj enega glasbenega stila, enega zvoka skozi celotno kariero ubija kreativnost? Se popolnoma strinjam. Mislim da so vsi veliki Dj-i v zgodovini, vse tiste legende, zvok zamenjali vsaj enkrat. Dober primer je predvsem Sven Vath, saj je iz trancea na techno prešel že pred leti. Seveda obstajajo tudi drugi primeri, na primer Carl Cox, ki sam sebe odkriva znova in znova, vedno se spreminja in mislim, da moram tudi sam ustvarjati in vrteti predvsem tisto, kar mi je všeč in kar se mi zdi, da je zame najbolje.

Dubstep se je vtihotapil v življenje in delo številnih DJ-ev, tudi vašega. Kaj vas pri "wob wob" zvoku najbolj navdušuje? Predvsem energija, ki ga spremlja. Občinstvo je povsem drugačno od tistega, ki običajno spremlja mojo glasbo. Skrillex je na primer v tem žanru v zadnjih letih naredil res ogromno in zanimivo je videti, kako je s tako samosvojim stilom pritegnil množice s celega sveta. Mislim, da je to dobro za vse.

Ostajate eden od rezidentov na Ibizi. Ali menite, da je otok še vedno plesni raj na zemlji, ali morda njena zgodba počasi bledi? Seveda je Ibiza še vedno edinstven raj na zemlji in bo taka tudi ostala. Ibiza je magičen otok – ljudje, glasba, moda, hrana, plaže – ta otok ima v sebi nekaj res čarobnega.

Poleg Ibize imate celoletno DJ rezidenco tudi v Las Vegasu. Ali je mesto zabave in greha res vredno svojega ugleda? Da, seveda. Las Vegas je prostor, ki bi ga moral vsak obiskati vsaj enkrat v življenju. Ponuja mnogo stvari, ki jih je treba videti, ogromno stvari, ki jih je mogoče početi. Glasbena scena je zelo razvita, obenem pa je tam še nešteto restavracij in drugih zanimivosti. Res je zelo posebno mesto.

Največkrat poslušamo zgodbe, povezane z vašo glasbeno kariero. Povejte nam kaj bolj osebnega o sebi. No, v bistvu nimam zasebnega življenja (smeh). Nimam niti otrok niti žene. Moje zasebno življenje je za zdaj posvečeno moji karieri. Neprestano potujem po svetu in nekaj iščem. Vsi nekaj iščemo (smeh).

Pred tremi leti ste zamajali tla pod nogami občinstva v Ljubljani. Na katere glasbene strune boste zaigrali letos? Predvsem me zanima, kako se bo publika odzvala na moj set. Nisi sanja se mi ne, kaj lahko pričakujem. Pred tremi leti sem bil namreč popolnoma drugačen.

Sposobni ste nastopati več noči zaporedoma. Kako se pripravite na take podvige? Občinstvo mi daje energijo. Pogosto na hitro pogledam publiko in to me vedno navduši. Le kako bi me lahko ljudje pustili ravnodušnega?

Ne spreglejte