Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 2. 2011,
15.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 2. 2011, 15.09

6 let, 6 mesecev

The Toronto Drug Bust v četrtek v Kinu Šiška

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovensko-finska naveza The Toronto Drug Bust bo končno premierno nastopila tudi v Ljubljani, in sicer v četrtek 3. februarja v Kinu Šiška.

Gre za zaključek krajše promocijske turneje po Sloveniji, med katero so decembra obiskali tudi Maribor, Portorož, Kranj in Celje. Projekt The Toronto Drug Bust (takrat še brez imena) se je rodil poleti 2007 v Londonu, kjer so v studiu posneli okoli 11 avtorskih pesmi. Pobudniki so bili Izak Košir, Neil Leyton in Rich Ragany. Leto kasneje pa je TDB dobil nov zalet s sodelovanjem Izaka Koširja in finskega producenta ter člana skupine Turku Romantic Movement Ramija Helina. Debitantski album Enfant Terrible je bil posnet večinoma v Ljubljani (avgust 2008) v studiu Garbage. Pesmi je produciral Rami Helin, ki je nato album kasneje na Finskem tudi zmiksal (studia Kick Out The Jams! & Chartmakers). Pri snemanju so sodelovali še kitarist Tadej Košir (Neisha), bobnar Martin Janežič ̶ Buco (Sausages, Tribute 2 Love), basist Jernej Kržič, bobnar Žiga Kožar, vokalistka Kate Hosking (Terrafolk), tonski mojster Drago Popović, kitarist Mišo Drobež (General Musashi) in še nekaj glasbenikov s Finske ter švedski glasbenik Mikael Lundin (Micke Ghost).

Jeseni se zbere slovenska različica benda TDB, ki ga sestavljajo: Izak Košir (vokal), Vid Polončič-Ruparčič (kitara), Tamir Gostiša (kitara), Jernej Kržič ̶ Nietzsche (bas) in Dorian Granda (bobni), ki bodo kot jedro skupine nastopili tudi v Kinu Šiška.

Posebna gosta koncerta bosta finski kitarist in producent TDB Rami Helin (nekdanji Turku Romantic Movement), kitarist Tadej Košir, obeta pa se tudi nekaj presenečenj. To bo hkrati prvi skupni koncertni nastop Helina in TDB.

The Toronto Drug Bust je mednarodni portal in radio Somojo nagradil kot rock skupino leta 2010, hkrati so bili edini slovenski izvajalci med nominiranci, naziv skupine leta pa jim je ušel za las, saj so pristali na drugem mestu. Marca je pri založbi Sedvex Records izšel prvenec Enfant Terrible. Spomladi je bil posnet tudi videospot za pesem in radijski singl The Best of Me, nekaj mesecev kasneje je bil drugi radijski singl If You Were Mine izglasovan za popevko tedna na Valu 202.

Oglejte si videospot If You Were Mine:

Omenjeni pesmi pa sta dosegali vrhove lestvice portala in spletnega radia Somojo, kjer vrtijo še neuveljavljeno glasbo z vsega sveta (več kot 600 izvajalcev iz 38 držav). Konec decembra so kot prednovoletno darilo TDB poslušalcem ponudili brezplačno pretočno vsebino v obliki pesmi, ki je bila posneta na londonskih snemanjih leta 2007 in nosi naslov Everyday. TDB so kot edini slovenski bend krasili tudi naslovnico revije Somojo Magazine (september 2009), v kateri je bil objavljen tudi intervju.

TDB so glasbeni kritiki opisovali kot rock bend z retro, blues in indie vplivi, nekateri pa so v njihovi glasbi našli tudi garage elemente.

Ne spreglejte