Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 12. 2011,
12.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 30. 12. 2011, 12.51

8 let

Ta teden priporočamo: Magično gledališče Serpentes in večer muzikalov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvi teden novega leta bo v znamenju klasične glasbe, nekaj več razvedrila bodo ponudile operne pevke magičnega gledališča Serpentes in pevka Ebony Bucke na velenjskem večeru muzikalov.

Ponedeljek, 2. januar

Simfonični orkester Cantabile bo na gala novoletnem koncertu, ki bo ob 19. uri v logaški večnamenski dvorani, predstavil pester repertoar klasičnih skladateljev. Pod taktirko dirigenta Marjana Grdadolnika bo orkester predstavil izbrana dela Johanna Straussa, Franza Lehárja, Arama Hačaturjana in Giuseppeja Verdija.

Torek, 3. januar

V etno klubu Zlati zob bo večer jazza, poskrbljeno pa bo tudi za kulinarično razvajanje. Za sproščen večer ob jazzovski glasbi bodo poskrbeli Jaka Kopač na alt saksofonu, Lenart Krečič na tenor saksofonu, Tomaž Gajst na trobenti, Blaž Jurjevčič na klavirju, Robert Jukič na kontrabasu in Ratko Divjak na bobnih.

Četrtek, 5. januar

V kulturnem centru Rogaška Slatina se bo ob 19.30 predstavilo magično gledališče Serpentes s šovom Supernatural. V predstavi, ki združuje tako glasbo, ples in akrobatiko, bo nastopilo več kot štirideset likov, ki jih upodabljajo vrhunske plesalke, akrobatke in operne solistke.

Rogla pa bo gostila kitarsko zasedbo Leggero, ki sicer prihaja iz bližnjega Zagreba. Zasedbo so ustanovili študentje priznanega kitarista Xhevdeta Sahatxije Saša Babić, Juraj Majstorović, Emina Trivanović in Slaven Špoljarić. Kljub svoji mladosti pa je zasedba nastopila že v mnogih evropskih mestih, s svojim obiskom pa bo počastila tudi hotel Planja na Rogli.

Petek, 6. januar

V petek pa si lahko ob 19.30 v velenjski dvorani Vile Biance ogledate večer muzikalov, njegov program pa obsega izbor del z Broadwaya in West Enda. Osrednjo solistko Ebony Bucke bo spremljala slovenska zasedba pod vodstvom Simona Dvoršaka, ki jo sestavljajo violinist Andraž Slakan, čelistka Tina Rejc, harfistka Katja Škrinjar, basist Miha Firšt in pianist Simon Dvoršak.

Tistim, ki se želijo sprostiti po napornem tednu, priporočamo obisk Metelkove, kjer bodo ob 22. uri v klubu Channel Zero nastopili hrvaška skupina Digitron Sound System in francoski Rootikal Warriah.

Nedelja, 8. januar

Komorni zbor AVE bo v sodelovanju skupaj z violinistko Jernejo Srebernjak in orgličarjem Tonetom Potočnikom pripravil božični koncert, na katerem bodo odpeli pesmi iz bogate slovenske in svetovne božične zakladnice. Teden pa lahko zaključite tudi z obiskom mednarodnega festivala Choregie, ki bo postregel s koncertom Oriana Musica Cubicularis, pri katerem bodo sodelovali sopranistka Theresa Dlouhy, basist Joel Fredriksen, violist Domen Marinčič in čembalist Tomaž Sevšek.

Ne spreglejte