Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 5. 2015,
8.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Evrovizija finale Maraaya

Petek, 22. 5. 2015, 8.48

8 let

Slovenija bo v evrovizijskem finalu prva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Medtem ko je Maraaya v predizboru 60. pesmi Evrovizije nastopila predzadnja, bo Slovenija v finalnem večeru na oder stopila čisto prva.

Maraaya se je s pesmijo Here For You – če si dovolimo reči, pričakovano – uvrstila v finale letošnjega jubilejnega, 60. izbora pesmi Evrovizije, na oder dunajske dvorane Stadthalle pa gre v soboto prva po vrsti. Ko so po drugem predizboru ugasnile odrske luči, se dan za uvrščene predstavnike še ni končal. Nekaj pred polnočjo jih je čakala še novinarska konferenca, kjer smo jih izprašali o novem izzivu – finalu.

Marjetka: Ni vse v številkah, ampak v osebni zmagi Marjetko je na tiskovni konferenci sicer doletelo nekoliko neprijazno vprašanje – bolj predlog, da naj v finalnem nastopu doda malce več gibanja, saj bi Sloveniji to lahko prineslo več točk.

"Nocoj sem sklenila, da ni vse v številkah, ampak v osebni zmagi. Danes sem zmagala, ker še nikoli prej na odru nisem bila tako sproščena, in to je za izvajalca najpomembnejše. Ampak hvala za predlog," je idejo pokopala Marjetka.

Po Dunaju plapolajo slovenske zastave Slovensko predstavnico je v avstrijsko prestolnico prišlo podpret ogromno glasnih domačih in tujih navijačev, ki po mestu prepevajo pesmi favoritov, dobro pa so opremljeni tudi z rekviziti, kot so zastave in šali. Energija je prava, kako se bo razpletlo, pa bo znano v soboto zvečer. Švedi in Izraelci z najglasnejšimi navijači Velika zmagovalca večera, ki sta požela najbučnejši aplavz, sta zagotovo 26-letni Šved Mans Zelmerlöw in 16-letni Izraelec Nadav Guedj, prav njima pa napovedujejo najvišjo uvrstitev v finalnem večeru. Solze sreče in žalosti Medtem ko so nekateri ob uvrstitvi v finale točili solze sreče, pa so bili nekateri izpadli precej neutolažljivi. 22-letna islandska predstavnica María Ólafs solz ni mogla zadrževati niti med novinarsko konferenco. Med sprehodom čez park pred dvorano ob zapuščanju prireditve pa smo ujeli tudi nekaj razočaranih navijačev, ki so s povešenimi zastavicami neuvrščenih predstavnikov žalostno strmeli v tla. Več sreče prihodnjič, torej.

Ne spreglejte