SiolNET. Trendi Glasba
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Siddharta v Berlinu postavila nov mejnik

3

termometer

Koncert slovenske skupine v Berlinu je bil nekaj prav posebnega. Nemško podjetje je za koncert uporabilo novo 3D snemalno tehniko.

Skupina Siddharta, katere začetki segajo v leto 1995, ni novinka s področja snemanja v 3D-tehniki. Leta 2011 ob koncertu, ki je bil v ljubljanskih Stožicah, so snemali ploščo in DVD, vse fotografije so nastale tudi v 3D-tehniki. Izid DVD-ja, novembra lani, je bil prav poseben, saj je bil v celoti narejen s 3D-fotografijami, zraven pa so priložili še plošček s 50-minutnim dokumentarcem o nastanku projekta stadion.

Leta 2002 so posneli videospot za Platina 9th RMX, gre za 3D-animacijo; govori o kiborgu, ki poskuša priti do svojega dekleta. Bogate izkušnje so jim zagotovo dale dodatno priložnost, da se lahko izkažejo pred nemškim občinstvom. Gre za nastop v sklopu nemške turneje, ki se začenja 11. oktobra. Prvi nastop so imeli v Hamburgu, pot pa jih je vodila še v mesta Dortmund, Frankfurt, Köln, Cottbus, Dresden in München. V sklopu te turneje se bodo ustavili tudi na Poljskem, nastopili bodo v mestu Wroclaw.

Primož B. je v intervjuju za Planet Siol.net pred kratkim povedal: "Siddharti je zaradi tega, ker je velike stvari počela v Sloveniji, zmanjkalo energije za širjenje glasbe zunaj naših meja. Tokrat smo se odločili, da bo to naš velik projekt." Kako bodo svoj veliki projekt začeli v Berlinu, si lahko ogledate nocoj na Planet Siol.net

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin