Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 5. 2013,
6.47

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Severina koncert Maestro Anže Škrube

Petek, 31. 5. 2013, 6.47

5 let, 8 mesecev

Severina zapeljevala občinstvo, poljubila dekle in kadila na odru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Severina je v Ljubljani v Stožicah dokazala, da je pop zvezda, in vsem svojim kolegicam na Balkanu pokazala, kako prirediti pravi šov.

Hrvaška pevka Severina, ki si zasluži naslov najboljše pevke na Balkanu, je po Zagrebu in Beogradu navdušila tudi slovensko prestolnico. Na koncertu, kjer je rojena Splitčanka plesala, pela v živo in kazala svojo popolno postavo, so uživali tako stari kot mladi.

Koncert je začela s svojima hitoma z zadnjega albuma Italiana in Uzbuna ter nadaljevala s pesmijo Lola. Na koncertu, ki sicer predstavlja njen najnovejši album Dobrodošao u klub, je bilo največ poudarka na novih pesmih, videlo pa se je, da imajo stare pesmi, kot so Prijateljice, Dalmatinka, Virujen u te in Prva djevojka, nek poseben čar, zaradi katerega je dvorana oživela.

Pevka se je kar nekajkrat preoblekla, a so si bili njeni stajlingi dokaj podobni, saj so bili vsi črni in kar nekaj od njih je imelo poudarek na čipki. Njen najpomembnejši modni dodatek tega večera pa je zagotovo bila popolna postava, ki nikakor ne kaže na to, da je stara 41 let ali na to, da je še pred malo več kot letom pod srcem nosila prvorojenca Aleksandra.

Čeprav je svoje oboževalce zapeljevala s popolno postavo in izzivalnimi gibi, je vse presenetila, ko je na odru poljubila eno od plesalk. Čeprav je v ameriškem glasbenem svetu to že stara zgodba od Madonne in Britney naprej, se spodobi, da ta korak na Balkanu naredi nekdo, kot je Severina. Ob pesmi Ostavljena pa se je usedla na barski stolček na koncu odra, si prižgala cigareto in spila viski.

Pevka se je ob koncu koncerta še posebej zahvalila svoji ekipi, med katerimi pa je kar nekaj Slovencev: režiser Tomaž Pandur in slovenska plesna skupina Maestro ter Nadiya Bychkova in Miha Vodičar, ki sta spet dokazala, da sta izjemna v plesanju latinskoameriških plesov. Pevka je dodala: "Brez Slovencev te turneje ne bi bilo!"

Koncert, ki ga je sicer sestavljal velik del balad, se lahko glede na svojo produkcijo in plesno koreografijo brez težav postavi ob bok zadnji turneji princesi popa Britney Spears – s to razliko, da je Severina pokazala, kaj pomeni ljubiti glasbo in ples ter svoje oboževalce.

Ne spreglejte