Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 11. 2015,
14.05

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sestre Tomaž Mihelič

Četrtek, 19. 11. 2015, 14.05

5 let, 4 mesece

Sestre imajo novo članico, s katero že osvajajo Evropo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sestre, ki so pred trinajstimi leti zastopale Slovenijo na evrovizijskem odru v Talinu, so letos z novo članico Michelle ponovno okusile velike odre.

Članice skupine Sestre Tomaž Mihelič - Marlenna, Srečko Blas - Daphne in Damjan Levec - Emperatrizz so pred trinajstimi leti navdušile Slovenijo. Z pesmijo Samo ljubezen, pod katero se je podpisal Magnifico, so nastopile na velikem evrovizijskem odru v Estoniji in vsa Slovenija je z njimi prepevala: "Lahko ti podarim samo ljubezen, eno in edino upanje…" Resda niso zmagale, so pa ustvarile enega izmed najbolj prepoznavnih slovenskih nastopov na velikih glasbenih tekmovanjih. Od takrat so članice vsaka po svoje ustvarjale in oblikovale svoje kariere, letos pa jih je povabilo na slavnostni koncert spet združilo. "Ko dobiš povabilo na evrovizijski gala večer v Luksemburgu, ki je eno največjih srečanj ljubiteljev Evrovizije, se z navdušenjem odzoveš," je povedal Tomaž Mihelič.

A tik pred zdajci so se Sestre zavedle, da ne morejo uskladiti svojih urnikov, zato je Daphne zapustila skupino, pridružila pa se jim je novinka Michelle oziroma Miha Kavčič, znan televizijski obraz, ki ga poznate iz oddaj Kmetija: Nov začetek in Bognedaj, da bi crknu televizor na Planet TV.

V Sloveniji so fantje v krilu ravno tako uspešni kot ženske v hlačah "Michelle je prinesla novo energijo, nov elan. Neskončno sem hvaležen vesolju, da smo v zasedbi, ki diha kot eno. Michelle je trinajst let čakala na ta trenutek in dobesedno zablestela na odru. S pomočjo Sester je spoznala, da se tudi pri nas lahko izraziš na drugačen način in da so v Sloveniji fantje v krilu lahko ravno tako uspešni kot ženske v hlačah," je dejal Tomaž. Dodal je, da so odličen nastop Michelle opazili in z lepimi kritikami nagradili tudi tuji oboževalci, ki Sestre zelo cenijo.

"Sploh ni bilo videti, da ima tremo. Samozavestno je naštudirala celoten program in se vključila v skupino. Videti je bilo, kot da je bila pred trinajstimi leti z nami na odru v Talinu."

Luksemburškemu nastopu so sledila nova vabila Po Luksemburgu se je sprožil učinek domin. Dobile so povabilo v London v "veličasten, zgodovinski kabaret Royal Vauxhall Tavern, prvi homoseksualni klub na Otoku, ki so ga bogati Angleži in Rusi želeli odkupiti, da bi tam zgradili luksuzen kompleks. A jim ni uspelo, saj se je tamkajšnja skupnost uprla in si z vsemi pravnimi sredstvi priborila zemljo. Ta sveta zemlja je postala tempelj boja za človekove pravice," je pomembnost prostora opisal Tomaž Mihelič.

Ljubezen po slovensko Med oboževalci v Londonu so bili tudi Slovenci, ki so pripomogli k odličnemu vzdušju. "Energija je bila fenomenalna, še toliko bolj, ker smo na poti v London izvedele, da si nas želijo še v Kölnu, zato smo dan pozneje odpotovale v Nemčijo. Krasno je, ko vidiš, kako so te veseli, in čeprav prihajajo iz različnih držav, znajo Samo ljubezen zapeti v slovenščini. To je nepredstavljiv občutek."

Kot je povedal Tomaž, se je ravno med njihovimi nastopi zgodila pariška tragedija, zato so bili občutki grenko-sladki. "A ker smo svojo ljubezen razdelile v enormnih količinah, smo je veliko dobile tudi nazaj."

Spomladi prihaja novo presenečenje Sestre so se zdaj zaprle v studio in spomladi napovedujejo nov projekt, ki bo imel veliko opraviti z dobrodelnostjo. "A pustite se presenetiti, saj smo Sestre od nekdaj sinonim za presenečenja in dobro zabavo," je v imenu skupine dejal Tomaž Mihelič - Marlenna.

Ne spreglejte