Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 12. 2014,
12.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anja Kotar Kickstarter

Torek, 2. 12. 2014, 12.12

7 let, 12 mesecev

Sedemnajstletna Slovenka se z glasbo predstavlja na Kickstarterju (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Anja Kotar je mlada slovenska pevka, že dve leti živi v Kaliforniji, na platformi za množično financiranje Kickstarter zbira sredstva za izdajo glasbenega prvenca, albuma Nomad.

Anja Kotar je do zdaj najmlajša Slovenka, ki se s svojim projektom predstavlja na Kickstarterju. Pri 17 letih želi na platformi za množično financiranje zbrati sredstva, ki bi ji omogočila izdajo glasbenega albuma Nomad.

Njen cilj je 20 tisoč dolarjev (dobrih 16 tisoč evrov), s katerimi želi pokriti stroške produkcije plošče: najeti producenta in profesionalne glasbenike, snemalni studio, natisniti cedeje, najeti oblikovalca, poskrbeti za marketing in posneti glasbeni videospot za naslovno skladbo.

Glasbenica, plesalka in igralka. Se je spomnite iz filma Gremo mi po svoje? Anja Kotar v San Joseju v Kaliforniji živi zadnji dve leti, tam obiskuje srednjo šolo in ves prosti čas posveča glasbi in nastopanju. Klavir igra od šestega leta, v Sloveniji pa je že v otroških letih nastopala na različnih domačih ter tujih tekmovanjih in festivalih. Ob glasbenem udejstvovanju je tudi plesala, morda pa se je spomnite tudi kot ene od glavnih igralk v slovenskih mladinskih filmih Gremo mi po svoje 1 in 2.

Največja želja: postati uveljavljena pevka Njena največja ljubezen pa sta glasba in petje, pravi. "Ko pojem, se mi zdi, da se svet ustavi, s petjem se lahko izražam, kot se drugače ne morem. Od nekdaj sem si želela le eno: postati pevka in avtorica pesmi," mlada svetlolaska opisuje na strani svoje kampanje.

In zakaj se je odločila za Kickstarter? "Spoznala sem, da ne morem le čakati, da me nekdo odkrije. Če želim imeti uspešno kariero, jo moram vzeti v svoje roke, trdo delati in nikoli obupati." Kickstarter tako predstavlja naslednji korak v to smer, če ji bo uspelo doseči cilj, pa tudi odskočno desko za naprej.

Ne spreglejte