SiolNET. Trendi Glasba
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ryan Adams skoraj končal svojo glasbeno kariero

1

termometer

Nekdanji član skupine The Cardinals Ryan Adams je po diagnozi Menierejeve bolezni, ki povzroča težave s sluhom, razmišljal tudi o končanju svoje bogate glasbene kariere.

Pred dvema letoma so zdravniki pri Ryanu Adamsu odkrili bolezen, ki povzroča težave s srednjim ušesom, pri nekaterih pa povzroči celo delno izgubo sluha. Ko je Adams slišal, kakšne posledice ima lahko ta bolezen, je razmišljal tudi o tem, da bi povsem končal svojo glasbeno kariero. Šlo je celo tako daleč, da se je pevec po diagnozi bolezni umaknil v zasebnost, njegovi oboževalci pa so bili naravnost šokirani.

Ryan Adams, ki je poročen s pevko in igralko Mandy Moore, je prvič spregovoril o svoji bolezni: "Eno leto sem ugotavljal, katere simptome imam in kaj se dejansko dogaja z mojim telesom." Bolezen namreč povzroča vrtoglavico in slabost, zaradi katerih lahko tudi bruhaš, v ušesu ima lahko bolnik občutek polnosti, šumenja in piskanja, bolezen pa lahko povzroči tudi izgubo sluha.

Pri zdravljenju sta mu pomagala akupunkturist in nutricionist Glasbenik se je mesece trudil zmanjšati stalno piskanje v ušesih. "Začel sem hoditi na zdravljenje k akupunkturistu, ki mi je priporočil zdravljenje s kitajskimi zelišči in magneti. Potem sem spoznal nutricionista, ki zdravi na podlagi krvnih izvidov. Ugotovila sva, da mi resnično primanjkuje vitaminov, zaradi česar sem moral jemati vitaminske dodatke. Paziti sem moral tudi na to, da dovolj časa spim, da nisem pod stresom in da ne pijem veliko kave," je o svojem resnem stanju povedal 36-letni rock pevec.

Med svojim začasnim premorom je pevec razmišljal tudi o koncu kariere, saj ga je novica o bolezni potrla, užalostili pa so ga tudi zlobni jeziki glasbenih kritikov. "O koncu svoje kariere nisem razmišljal samo zaradi bolezni. O tem sem razmišljal tudi zato, ker sem bral o ljudeh, ki so pisali, naj neham snemati takšne plošče. Zunaj je veliko sovraštva zaradi neumnih razlogov, s tem pa se je resnično težko spoprijeti," je še povedal Ryan Adams. Ryan Adams je svojo glasbeno pot začel v skupini Whiskeytown, pozneje pa nadaljeval v uspešni skupini The Cardinals, ki jo je pred dvema letoma zapustil. Poleg glasbe se Adams ukvarja še s poezijo in slikanjem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin