SiolNET. Trendi Glasba
0,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rockersko tožarjenje: Aerosmith nočejo svojega dolgoletnega bobnarja #video

0,90

termometer

Aerosmith
Bobnar Joey Kramer, ustanovni član Aerosmithov, se želi vrniti v skupino, a mu kolegi tega ne dovolijo. Foto: Getty Images

Ameriški rockerji, ki bodo igrali na letošnji podelitvi grammyjev, so iz nastopa izločili svojega dolgoletnega bobnarja. Ta jih je zaradi tega celo tožil, a neuspešno.

Rock skupina Aerosmith, ki letos praznuje okroglih 50 let od ustanovitve, bo na letošnjih Grammyjih, ki bodo v nedeljo, prejela nagrado za življenjsko delo, na podelitvi pa bodo tudi zaigrali.

Praznovanje pa so zasenčile razprtije znotraj skupine. Natančneje: razprtije med bobnarjem Joeyjem Kramerjem in preostalimi člani skupine.

Aerosmith na podelitvi MTV-jevih nagrad VMA leta 2018, ko je bila zasedba še popolna:

Kramer, ki v Aerosmith igra vse od začetka in ki se je med drugim tudi domislil imena skupine, si je lansko pomlad poškodoval ramo in zato pol leta ni igral. Ko pa se je želel vrniti v skupino, so preostali glasbeniki zahtevali, da se udeleži avdicije, in se nato odločili, da njegove sposobnosti niso "na primerni ravni".

Bobnar se je odločil, da kolege toži, ker so mu onemogočili, da bi skupaj z njimi na Grammyjih prevzel nagrado za življenjsko delo. "Ne gre za denar," je pojasnil za CNN, "takšno nagrado dobiš le enkrat v življenju."

Aerosmith s Kramerjem (v sredini) februarja lani, preden se je poškodoval in začasno prenehal igrati. Aerosmith s Kramerjem (v sredini) februarja lani, preden se je poškodoval in začasno prenehal igrati. Foto: Getty Images

V tožbi je med drugim navedel, da so tudi drugi člani skupine Aerosmith "šli skozi obdobja poškodb, bolezni in odvisnosti", pa se jim nato ni bilo treba udeležiti avdicije, da bi se lahko vrnili v skupino.

Sodišče pa je razsodilo v prid preostalim članom skupine, ki so trdili, da Kramer ne more igrati z njimi, ker po šestmesečnem premoru ni dovolj časa, da bi se pripravil na nastop na Grammyjih.

Aerosmith Foto: Getty Images

"Joey Kramer je naš brat, njegovo dobro počutje nam je izjemno pomembno, a zadnjih šest mesecev ni bil ne čustveno ne fizično sposoben, da bi igral z nami, kar je priznal tudi sam," so sporočili za revijo People. Kot trdijo, je bobnar sodelovanje v nastopu na Grammyjih potrdil v zadnjem trenutku, zaradi česar je bilo premalo časa, da bi lahko vadil z njimi.

Oglejte si še:

Grammyji 2019 Trendi Zakaj največje glasbene zvezde ignorirajo Grammyje? #video Childish Gambino, Donald Glover Trendi To je Amerika: pobral je največ grammyjev, a ga na podelitvi ni bilo #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin