Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 11. 2010,
1.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ocenili smo Robbie Williams

Sobota, 20. 11. 2010, 1.38

6 let, 7 mesecev

Robbie Williams

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
In & Out Of Consciousness: Greatest Hits 1990–2010 (kompilacija) (2010)

TIP: Popolna zbirka najboljših in najuspešnejših skladb enega največjih britanskih pop izvajalcev vseh časov.

Potem ko je britanski pevec Robbie Williams leta 1995 zapustil Take That in ko je leto pozneje ena največjih boyband zasedb vseh časov dokončno razpadla, so na Otoku začele padati stave, kateri izmed nekdanjih članov ima največ možnosti za samostojni uspeh. Williamsu na njih še zdaleč ni kazalo dobro. No, navadno zelo točne tovrstne napovedi se v Williamsovem primeru še zdaleč niso uresničile. V naslednjem desetletju in pol je Robbie prodal skoraj dvakrat več albumov kot njegova nekdanja skupina, ki je sicer s ponovno združitvijo brez njega rezultat nekoliko znižala, hkrati pa je s 57 milijoni prodanih albumov postal daleč najbolje prodajan britanski solističen izvajalec vseh časov, kot tudi najbolje prodajan tuji izvajalec v Latinski Ameriki. Poleg tega je dobil še 15 nagrad brit, kar je absolutni rekord.

Še ko je bil član Take That, je Williams enakovredno igral na svoj nesporni talent kot tudi na to, da se je zaradi svojih ekscesov in škandalov nenehno pojavljal v medijih. Robbie je bil tisti, ki je v Take That prvi priznal, da je v vsaki državi, v kateri je skupina, ‟podrl” vsaj eno oboževalko, prav tako pa je priznal, da pije in še marsikaj drugega, kar so boybandi skrivali kot kača noge. Tudi kot solist je Williams nadaljeval s to politiko, čeprav marsikateri njegovi poznejši izpadi, ko sta bili njegova depresija ali odvisnost, niso bili več vnaprej režirani.

Ob vsem tem pa mnogi pozabljajo, da je Robbie tudi garač in prav zaradi trdega dela mu je kar nekajkrat uspelo premostiti težave, ki so se zdele nerešljive. Druga zelo pomembna postavka njegove kariere je tudi ta, da se Willliams glasbeno ni nikoli preveč profiliral. Prav gotovo so njegove skladbe pop, vse preostalo pa je precej odprto. Robbie je pel popevčice, kakršnih se ne bi sramovali Take That, pel je soul, vrgel se je v elektronski pop in plesno glasbo in ko je bil moderen brit pop, je tudi Williams znal dodati kanček te zvrsti v svoje skladbe. Z nekaterih skladbami pa je znal priti do roba tega, da bi bile plagiat. Fani Depeche Mode, Gnarls Barkley, Cake in Georgea Michaela bodo že vedeli, o čem je tu govora.

Če izvzamemo njegov nedavni izlet v bolj elektronsko glasbo, ki ni bil najbolj uspešen, je Williams z vsemi drugimi naravnost blestel, kar se je najbolje slišalo in videlo na njegovih spektakularnih turnejah in nekaterih njegovih gigantskih koncertih na prostem.

Kot pove že naslov, je dvojna zbirka In & Out Of Consciousness: Greatest Hits 1990–2010 zelo podroben pregled njegovih največjih skladb. Na zbirki je kar 38 njegovih velikih uspešnic in tega ne vzemite kot ceneno reklamiranje, Robbie je imel namreč kar 24 top 10 singlov v Veliki Britaniji. Na zbirki sta še dve novi skladbi, izmed katerih izstopa Shame, ki sta jo po več kot 15 letih ponovno skupaj napisala Williams in Gary Barlow iz Take That. Williams se je pred kratkim ponovno pridružil Take That, s katerimi so te dni izdali novi album, kar pa še zdaleč ne pomeni, da je njegove samostojne kariere konec.

In & Out Of Consciousness: Greatest Hits 1990–2010 je, če ste ljubiteljica ali ljubitelj njegove glasbe, odlična zbirka, na kateri so prvič skupaj prav vse njegove uspešnice. Za tiste bolj avdiofilsko usmerjene še informacija, da je tudi nov mastering odličen.

Ne spreglejte