Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 9. 2008,
14.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 8. 9. 2008, 14.48

8 let

RBD obnoreli Ljubljano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ljubljano je pretekli teden obiskala skupina RBD. Najstnice so svoje idole, ki jih dnevno spremljajo v telenoveli Rebelde, pričakale glasno in jih v času bivanja niso izpustile z oči.

Dogajanje se je pričelo že v ponedeljek, ko sta prva člana, pevka Dulce Maria in Alsonso Herrera prispela na ljubljansko letališče, kjer ju je pričakalo kar nekaj, predvsem, oboževalk. Kljub dobro varovanim podatkom o tem, kdaj bodo člani skupine prispeli v Slovenijo, kje bodo nastanjeni in kaj bodo počeli, so jim bile najbolj vnete oboževalke ves čas za petami in kaj kmalu se je izvedelo, da je ekipa nastanjena v ljubljanskem hotelu Lev. Pločnik pred hotelom je za nekaj dni postal svetišče tistih, ki so želeli svoje idole videti v živo, se jih dotakniti, ob tem kričati ali pa dobiti podpis.

RBD so dodobra spoznali Slovenijo

Člane skupine, med njimi na koncertih v Ljubljani zaradi snemanja telenovele ni bilo črnolase pevke Maite, smo lahko v času bivanja videvali v Ljubljani, kjer jih je sprejel tudi župan Zoran Janković. Med sprehodom po starem delu mesta je skupini, predvsem članu Alfonsu Herreri, predstavil projekt izgradnje novega štadiona. Ob tem je Poncho, kot mu oboževalke pravijo, izrazil željo, da bi se v Ljubljani pojavil tudi ob odprtju novega objekta. Z županom sta si ob tem simbolično stisnila roko in potrdila dogovor. Ali bodo RBD tam imeli tudi koncert pa ni znano. Vročica se je nato preselila še v Piran, na Bled in v Postojnsko jamo, kamor je ekipa, brez vednosti lokalnega organizatorja in medijev odpotovala dan pred prvim koncertom.

Trije razprodani koncerti v Hali Tivoli

Tudi najstarejši ne pomnijo, kdaj bi kakšna skupina tako obnorela svoje oboževalce, da bi v dveh dneh za njih odigrali kar tri koncerte v veliki dvorani Hale Tivoli. A zgodilo se je. Oboževalke so v četrtek že nekaj ur pred pričetkom koncerta najprej vneto čakale pred hotelom, nekatere so bile ob tem precej utrujene, saj so najbolj vztrajne prejšnjo noč vztrajale kar do dveh ponoči, druge so se že zbirale pred vhodom v parter dvorane, vse z namenom zagotoviti si mesto kar najbližje odru. Dvorana je bila tako že nekaj ur pred pričetkom koncerta nabito polna. Člani skupine so med tem v zaodrju v posebni sobi sprejeli 32 oboževalcev, ki so jih na kratko srečanje popeljali v 4 skupinah. Vsaka izmed njih je imela na voljo nekaj minut za fotografiranje, podpise in izmenjavo kakšne besede, nato pa so jih številni varnostniki skupine kaj hitro pospremili v dvorano. Ob tem niso manjkale solze sreče in objemi. Za tisoče v dvorani pa se je vročica ob gledanju nekaj minutnih filmov, s predstavitvijo Mehike, šele začenjala. Ko so se na odru pojavili RBD, je v dvorani vse do zadnjega trenutka vladalo izjemno vzdušje, prepevanje v španščini, kričanje, roke so bile v zraku. Vsi pogledi so bili uprti proti odru. Zanimivo je bilo spremljati tudi dogajanje v ozadju dvorane, kjer so se starši hladili ob pivu (za katerega tokrat v tivolskem bifeju ni bilo gneče), nekateri pa so svoje obnorele najstnike čakali v avtomobilih, do zadnjega kotička zapolnjenih tivolskih parkirišč in si verjetno želeli, da bo koncerta čim prej konec.

Ne spreglejte