Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 8. 2015,
13.44

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Big Foot Mama koncert obletnica Hala Tivoli

Torek, 25. 8. 2015, 13.44

3 mesece, 3 tedne

Prvič po 25 letih se bo spet zbrala prva postava Big Foot Mame

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ljubljanski rokerji praznujejo že četrt stoletja, ob jubileju pa v Hali Tivoli prirejajo veliki koncert s pestrim naborom gostov.

"Ko smo septembra 1990 prvič stopili na oder, si niti v sanjah nismo predstavljali, da bomo 25 let pozneje svojo kariero lahko obeležili na tako veličastnem prizorišču, kot je Hala Tivoli," pravijo Big Foot Mama. Ob tej priložnosti bodo 3. septembra izdali dvojno zbirko Let 25 s 25 največjimi uspešnicami pa tudi pesmijo Nove zmage - novo uradno himno slovenske košarke.

Od Petra Lovšina do Fantov s Praprotna Vrhunec praznovanja pa bo sledil z velikim koncertom 2. oktobra v Hali Tivoli, kjer se bodo slavljencem na odru pridružili številni glasbeni kolegi, s katerimi so Bigfooti v teh 25 letih sodelovali tako ali drugače. Med drugim prihaja Peter Lovšin, ki je Big Foot Mamo leta 1991 angažiral za stalno predskupino Sokolov, dve leti pozneje pa je tri člane skupine povabil v svoj spremljevalni bend Vitezi obložene mize, kjer so ostali naslednja štiri leta in tudi sodelovali pri snemanju plošče Dolina kraljic.

V Halo Tivoli prihajajo tudi Fantje s Praprotna, nepogrešljivi pevci Lojzeta Slaka - še pomnite leto 2005, ko je na praznovanju 15-letnice Big Foot Mame pravo evforijo sprožil najbolj nenavaden gost tistega večera - Ansambel Lojzeta Slaka z narodno-zabavno priredbo skladbe Nekaj sladkega? Seveda ne bo manjkal niti Miha Guštin – Gušti, prvi kitarist Big Foot Mame, pa Neisha, ki so jo Bigfooti še kot nadobudno mlado klaviaturistko Nežo zaradi samosvojega pristopa angažirali za snemanje plošče 5ing.

Spet zbrana zasedba, ki je do zdaj nastopila le enkrat Na dolgem seznamu posebnih nastopov, ki jih pripravljajo za praznovanje 25-letnice, je tudi prva postava Big Foot Mame - poleg Jožeta in Guštija še pevec in kitarist Andrej Kos, basist Robert Sršen, ki trenutno igra pri Rock Partizanih, in kitarist Zoran Jovanović – Jovo. To je bila zasedba, ki je septembra 1990 na Gimnaziji Šentvid igrala na prvem koncertu in samo na tistem. No, do 2. oktobra, ko bodo spet pisali zgodovino.

Ne spreglejte